Επανήλθε ο Κωνσταντίνου λίγο πριν το Πολιτικό Γραφείο-Διέψευσε τις κατηγορίες

Νέα επιστολή στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε ο πρώην βουλευτής Πάφου Κωστάκης Κωνσταντίνου, λίγο πριν την πραγματοποίηση της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, κατά την οποία θα αποφασιστεί πως θα τύχει χειρισμού το ζήτημα της Προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Επί της ουσίας, ο κ. Κωνσταντίνου διέψευσε κατηγορίες που εκτοξεύονται ενώπιον του, ότι δεν τηρεί τις κομματικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή που απηύθυνε στην ηγεσία ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ζητώντας τη διαγραφή του κ. Κωνσταντίνου, είχε αναφέρει ως αιτιολόγηση όχι μόνο τη συμπεριφορά του στις Προεδρικές Εκλογές, που είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, αλλά πως «δρα εργολαβικά εναντίο της παράταξης και συμπεριφέρεται ως ξένο σώμα». Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο κ. Κωνσταντίνου επισκέπτεται ψηφοφόρους στην Πάφο «για να τους πείσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές όχι μόνο να καταψηφίσουν τον εκλεκτό της παράταξής μας, αλλά να ψηφίσουν υποψήφιο άλλου χώρου».

Στη νέα του επιστολή, ο Κωστάκης Κωνσταντίνου αναφέρει ότι «υποστηρίζω όλες τις επιλογές του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποψηφίων της πόλης και επαρχίας της Πάφου». Την ίδια στιγμή, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η εμπειρία και οι γνώσεις του μπορούν να συμβάλουν στον νεοσύστατο θεσμό του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Το σκηνικό της Πάφου αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο Πολιτικό Γραφείο που θα κληθεί να αποφασίσει εάν τελικά το κόμμα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Κωνσταντίνου (αφού επί της ουσίας ο Μάριος Τσέλεπος επέλεξε να μην λάβει μέρος στις διαδικασίες) ή θα πάει με κάποια άλλη λύση, όπως η κατά βούληση ψήφος ή η συνεργασία με άλλο κόμμα και τον δικό του υποψήφιο.

Η διαιώνιση της αντιπαράθεσης αυτής έξυσε τις πληγές των Προεδρικών Εκλογών και επανέφερε την κρίση στο προσκήνιο, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο ολίσθημα του κόμματος προς την εσωστρέφεια, λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για μια διπλή εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου θεωρείται άκρως καθοριστική ως προς τη δυνατότητα της ηγεσίας να επαναφέρει την ηρεμία και να τρέξει τις εκλογές σε συνθήκες ενότητας και όχι μέσα από τα αισθήματα διχασμού των Προεδρικών.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών