Επιστροφή στο i-Justice από τη Δευτέρα-Ψάχνει λύσεις το Υφυπουργείο Καινοτομίας

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε πως έχει αποφασιστεί η προσωρινή μετάβαση στο σύστημα iJustice από τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο σημειώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται επί του παρόντος οι διάφορες διεργασίες και τεχνικές προετοιμασίες που απαιτούνται για την όσο το δυνατό πιο ομαλή μετάβαση, ενώ εντός της ημέρας, αναμένεται ανακοίνωση από το Ανώτατο Δικαστήριο ως προς τον τρόπο λειτουργίας των Δικαστηρίων και τη χρήση του συστήματος.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν σε βάθος και με λεπτομέρεια οι διορθωτικές ενέργειες της αναδόχου εταιρείας του συστήματος eJustice και θα αξιολογηθεί συνολικά η λειτουργία του, καθώς παραμένει ο στόχος της πλήρους αποκατάστασης του, καταλήγει το Υφυπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορία πέντε ημερών στην εταιρεία για να επιλύσει τα προβλήματα του e-justice-Αντιμέτωποι με αγωγές οι δικηγόροι

Σημειώνεται πως το θέμα είχε τεθεί την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, κατά την οποία αναφέρθηκε πως από τις 15 Ιανουαρίου έχει παραλύσει ολόκληρο το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ότι, ακόμα και όπου παρατηρείται κάποια σταθεροποίηση της λειτουργίας του συστήματος, παρουσιάζονται ελλείψεις σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαδικασίες.

Όπως είχε αναφέρει ο αντιπροεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Νικόλας Τσαρδελλής, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε, περιορίστηκε η πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και απόλυτη στέρηση της πρόσβασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε ακουστεί μάλιστα, ότι δικηγόροι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με ενδεχόμενες ευθύνες, για διαχείριση υποθέσεων, αλλά και με αγωγές για επαγγελματική αμέλεια.

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»