ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ μέσα στην εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Τη στιγμή που οι ένοπλοι κουκουλοφόροι μπαίνουν στην καθολική εκκλησία Santa Maria, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και ανοίγουν πυρ, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, πιάνει νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, από κάμερα εντός του ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη-Αναφορές για ένα νεκρό

Σε αυτό, διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών και ο πανικός μεταξύ των πιστών όνταν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει...

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιερέα της εκκλησίας και τν διοικητή της γειτονιάς Σαριγιάρ και τους διαβεβαίωσε πως οι τουρκικές Αρχές θα κάνουν όσα είναι απαραίτητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Νωρίτερα, ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας εκτός εκκλησίας έδειχνε τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου.

Στα πλάνα διακρίνονται οι δράστες να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωοκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Όπως γνωστό ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο διαμετρήματος 7,65 mm και κατά τύχη αποτράπηκε μεγαλύτερη σφαγή, καθώς το όπλο μπλόκαρε. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες είπαν κάτι στα αραβικά όταν μπήκαν στην εκκλησία.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια τόνισε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέρ, ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε τη λειτουργία δέχθηκε επίθεση με όπλο από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την άθλια επίθεση».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα την ένοπλη επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria της Κωνσταντινούπολης. Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα. Όσοι απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιερέα της καθολικής εκκλησίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε με τον ιερέα της καθολικής εκκλησίας Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη, όπου νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση από δύο ενόπλους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιερέα της ιταλικής καθολικής εκκλησίας Αντόν Μπουλάι, καθώς και τον έπαρχο της περιφέρειας Σαρίγερ, όπου βρίσκεται η εκκλησία Ομέρ Καλαϊλί και τον γενικό πρόξενο της Πολωνίας στην Κωνσταντινούπολη Βιτόλντ Λέσνιακ, οι οποίοι βρίσκονταν την ώρα εκείνη στον ναό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τις ευχές του για περαστικά σε όλη την ρωμαιοκαθολική κοινότητα, και δήλωσε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών το συντομότερο δυνατό.

ekklisia_turkey1

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα από τον Βαρθολομαίο στο καθολικό επίσκοπο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την ένοπλη δολοφονική επίθεση που συνέβη κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Σάντα Μαρία, στον Βαθυρρύακα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλίανο Παλινούρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια του ιδίου προσωπικώς και της Μητρός Εκκλησίας προς την οικογένεια του θύματος και συνολικά προς την ρωμαιοκαθολική κοινότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αρχές θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση του τραγικού γεγονότος, και επισήμανε ότι ουδείς πρέπει να επιτρέψει στον φόβο να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης