Θέτουν στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα του Ακάμα οι Οικολόγοι

Το ζήτημα που προέκυψε με τα έργα στον Ακάμα, αλλά και τις ενέργειες της Κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα, θέτει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν λόγω των καταστροφικών έργων στον Ακάμα, ο τρόπος που τυγχάνουν διαχείρισης από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η αναλγησία και η προχειρότητα που έχουν επιδειχθεί για την πιο οικολογικά ευαίσθητη περιοχή στην Κύπρο, τίθενται προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενημέρωσε επίσημα για τα γεγονότα στον Ακάμα, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, την ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έγινε εκτενής ενημέρωση για τα καταστροφικά έργα που έγιναν στην χερσόνησο και για τα όσα – συγκεχυμένα και μη - είδαν τότε το φως της δημοσιότητας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι επαφές και ενέργειες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κινητοποιήσαν του Ευρωπαίους Πράσινους, οι οποίοι με την σειρά τους ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ζήτημα του Ακάμα και οι τελευταίες εξελίξεις για τα έργα στη χερσόνησο τίθενται προς συζήτηση την 14η Φεβρουαρίου 2024, ενεργοποιώντας υφιστάμενη καταγγελία των Φίλων της Γης Κύπρου που είχε παγοποιηθεί».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης του Ακάμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Πρασίνων, το οποίο αρχίζει στις 2 Φεβρουαρίου στην Λυών της Γαλλίας, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης και η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κ. Αλεξία Σακαδάκη, θα θέσουν το θέμα του Ακάμα προς συζήτηση και ενημέρωση. Ο αγώνας για διάσωση του Ακάμα είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και οι προσπάθειες μας θα εντείνονται μέχρι να διασωθεί η χερσόνησος».

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες