«Παγίδα το πακέτο μέτρων, δεν έχει νόημα»-Όσα ισχυρίζεται ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων

Το πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση για τους Τ/κ είναι «παγίδα και δεν έχει νόημα», δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και «πρωθυπυργός» των κατεχομένων Ουνάλ Ουστέλ, προσθέτοντας ότι ο «λαός μας δεν θα πέσει σε τέτοιες παγίδες».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην δήλωσή του ο κ. Ουστέλ κάνει λόγο σε αντιφατική κατάσταση.

«Από την μια», είπε, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση εξαπέλυσε επίθεση κατά των Τουρκοκυπρίων με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή για να απαγορεύσει στους Τουρκοκύπριους οδηγούς ταξί να παίρνουν ή να παραλαμβάνουν επιβάτες στο νότο, κι’ από την άλλη ανακοίνωσε το λεγόμενο πακέτο στήριξης των Τουρκοκυπρίων».

Υποστήριξε δε ότι οι Ε/κ δεν παραδίδουν στις «αρχές» του ψευδοκράτους τους υπόπτους που διαπράττουν εγκλήματα στο «βορρά» και καταφεύγουν στο «νότο» (ΣΣ: αναφέρεται στους δύο υπόπτους από το Κονγκό για την δολοφονία γυναίκας στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία στις 27/12/2023).

Όταν εξετάζουμε όλα τα μέτρα ένα προς ένα, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση και είναι εντελώς παραπλανητικά, υποστήριξε, σημειώνοντας ότι το πακέτο ανακοινώθηκε δύο ημέρες πριν την άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Ουστέλ, «αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι η πρόθεσή τους να μοιραστούν φυσικό αέριο με τους Τουρκοκύπριους. Είναι προφανές ότι δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να δει τα γεγονότα και να εγκαταλείψει την πολιτική της να παρέχει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στη μια πλευρά του νησιού και στην άλλη να δίνει ψίχουλα».

«Δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι, συνέχισε ο κ. Ουστέλ λέγοντας ότι εργάζονται μέρα - νύχτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανεβάσουν το επίπεδο ευημερίας του «λαού», με την υποστήριξη και την βοήθεια της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, ανέφερε, σημειώνοντας ότι εντός του τρέχοντος έτους, ανέφερε, στοχεύουν επίσης να ξεπεράσουν και τα προβλήματα στην ενέργεια με το πρώτο βήμα προς το διασυνδεδεμένο σύστημα ηλεκτρισμού.

«Πιστεύουμε σε όμορφες και γαλήνιες μέρες, μετά τις δύσκολες», κατέληξε ο Ουνάλο Ουστέλ στη δήλωσή του.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Στ. Στεφάνου: Θετική η αναφορά ΠτΔ για πράσινες φορολογίες, ακόμη μία επιτυχία του ΑΚΕΛ
Σηκώθηκε και έφυγε από συνέντευξη ο Τατάρ-Ενοχλήθηκε από ερωτήσεις για Ιμάμογλου και μαντήλα
Από το «Turkaegean» στο «Island Cyprus»-Τουριστική καμπάνια από το ψευδοκράτος με τις... πλάτες της Άγκυρας
Πακέτο έργων ύψους 660 εκ. ευρώ για ανάπτυξη της Λεμεσού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να αλλάξει η στάση θεσμών στην ΕΕ που θεωρούν την Τουρκία στρατηγικό εταίρο ζητούν οι ευρωβουλευτές
Προαναγγέλλει αντίποινα το ψευδοκράτος για τις συλλήψεις σφετεριστών, βάζει μπροστά τον Ερντογάν-«Δεν θα μείνουμε απαθείς»
Κατηγορίες Τατάρ για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την ΚΔ-Επιμένει για λύση «δύο κρατών»
Ελπίδα οι δύο ηγέτες να επιδείξουν «πολιτικό θάρρος» για λύση Κυπριακού εκφράζει ο Χόβανιετς
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης… βρέφος μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Χατζηπαντέλα για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Γνωρίζουμε την τουρκική θηριωδία»