«Παγίδα το πακέτο μέτρων, δεν έχει νόημα»-Όσα ισχυρίζεται ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων

Το πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση για τους Τ/κ είναι «παγίδα και δεν έχει νόημα», δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και «πρωθυπυργός» των κατεχομένων Ουνάλ Ουστέλ, προσθέτοντας ότι ο «λαός μας δεν θα πέσει σε τέτοιες παγίδες».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην δήλωσή του ο κ. Ουστέλ κάνει λόγο σε αντιφατική κατάσταση.

«Από την μια», είπε, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση εξαπέλυσε επίθεση κατά των Τουρκοκυπρίων με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή για να απαγορεύσει στους Τουρκοκύπριους οδηγούς ταξί να παίρνουν ή να παραλαμβάνουν επιβάτες στο νότο, κι’ από την άλλη ανακοίνωσε το λεγόμενο πακέτο στήριξης των Τουρκοκυπρίων».

Υποστήριξε δε ότι οι Ε/κ δεν παραδίδουν στις «αρχές» του ψευδοκράτους τους υπόπτους που διαπράττουν εγκλήματα στο «βορρά» και καταφεύγουν στο «νότο» (ΣΣ: αναφέρεται στους δύο υπόπτους από το Κονγκό για την δολοφονία γυναίκας στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία στις 27/12/2023).

Όταν εξετάζουμε όλα τα μέτρα ένα προς ένα, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση και είναι εντελώς παραπλανητικά, υποστήριξε, σημειώνοντας ότι το πακέτο ανακοινώθηκε δύο ημέρες πριν την άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Ουστέλ, «αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι η πρόθεσή τους να μοιραστούν φυσικό αέριο με τους Τουρκοκύπριους. Είναι προφανές ότι δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να δει τα γεγονότα και να εγκαταλείψει την πολιτική της να παρέχει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στη μια πλευρά του νησιού και στην άλλη να δίνει ψίχουλα».

«Δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι, συνέχισε ο κ. Ουστέλ λέγοντας ότι εργάζονται μέρα - νύχτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανεβάσουν το επίπεδο ευημερίας του «λαού», με την υποστήριξη και την βοήθεια της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, ανέφερε, σημειώνοντας ότι εντός του τρέχοντος έτους, ανέφερε, στοχεύουν επίσης να ξεπεράσουν και τα προβλήματα στην ενέργεια με το πρώτο βήμα προς το διασυνδεδεμένο σύστημα ηλεκτρισμού.

«Πιστεύουμε σε όμορφες και γαλήνιες μέρες, μετά τις δύσκολες», κατέληξε ο Ουνάλο Ουστέλ στη δήλωσή του.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς