Στα πρόθυρα φτώχειας οι χαμηλοσυνταξιούχοι-Ζητούν αυξήσεις για να ζουν με αξιοπρέπεια

Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις για ΕΕΕ θα εξετάζονται πιο έγκαιρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, «δεν δόθηκαν λύσεις ούτε από την σημερινή κυβέρνηση στα πολλά και πραγματικά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους λήπτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ, κάνοντας λόγο για «καθήλωση των εισοδημάτων των ληπτών ΕΕΕ από το 2014».

Σημειώνοντας ότι χαιρετίζει την επιτάχυνση της εξέτασης αιτήσεων για ΕΕΕ, η ΕΚΥΣΥ ζητά «αύξηση των ποσών ώστε να μπορούν με αυτά να ζουν με αξιοπρέπεια οι λήπτες ΕΕΕ και οι χαμηλοσυνταξιούχοι  οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά τους έξοδα».

Επισημαίνει, ακόμα, ότι «η Υφυπουργός δεν έδωσε καμιά απάντηση ούτε στο ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτήσεων των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα ούτε για τα άτομα με αναπηρία και τους χαμηλοσυνταξιούχους». Εκφράζει την ελπίδα να καθοριστεί σύντομα συνάντηση με την Υφυπουργό, για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ευθύνη για την επίλυσή τους έχει το Υφυπουργείο.

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου