Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο

Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε χωριό του νοτίου Λιβάνου, ανέφεραν πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας και του φιλοϊρανικού κινήματος.

Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) έπληξαν σπίτι στην κοινότητα Μπέιτ Λιφ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό πέντε άλλων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τοπικούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μετέδωσε ότι ισραηλινά UAV εξαπέλυσαν 12 επιδρομές σε έξι παραμεθόριες κοινότητες, εναντίον των οποίων εκτόξευσαν συνολικά 28 πυραύλους. Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε επίσης 18 τοποθεσίες στον νότιο Λίβανο, με περίπου 80 οβίδες, συμπληρώνει.

Στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ οι εχθροπραξίες είναι σχεδόν καθημερινές μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου η παλαιστινιακή Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 234 άνθρωποι στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 168 μελών της Χεζμπολάχ και 39 αμάχων, σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές ασφαλείας. Στο Ισραήλ, οι αρχές έχουν ανακοινώσει τον θάνατο εννέα στρατιωτών και έξι αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»