Με ψηλούς στόχους στις διπλές εκλογές το ΚΕΚΚ-Ανακοίνωσε υποψηφίους, φωνάζει για αθέτηση υποσχέσεων ΠτΔ

Δυναμική παρουσία, στις διπλές εκλογές του Ιουνίου, θα επιδιώξουν να έχουν οι Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών, μετά τη συνένωση που πέτυχαν τα κόμματα ΚΕΚΚ και Κίνημα Αφύπνιση, που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές του 2021, το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου, έλαβε 3,27%, ενώ το Κινημα Αφύπνιση, ποσοστό 1,27% και μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοινώθηκε η συνένωση των δύο κινημάτων, που έχουν ως στόχο να αφήσουν έντονο πολιτικό στίγμα και γιατί όχι, να βρίσκονται εντός της επόμενης βουλής, κάτι που τους επιτρέπεται να φιλοδοξούν στη βάση των ποσοστών που έλαβαν το 2021.

Πριν όμως από τις βουλευτικές του 2026, οι Ενεργοί Πολίτες-ΚΕΚΚ έχουν ενώπιον τους τις προκλήσεις των διπλών εκλογών του Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες για σύνθεση των ψηφοδελτίων, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές, το κόμμα έχει ήδη ανακοινώσει τους τρεις εκ των έξι υποψηφίων του.

Πρόκειται για τους Ντιμίτρι Απραξίν, ο ο οποίος είναι Ρώσος που διαμένει στην Κύπρο από το 1993, είναι πρόεδρος της επιτροπής Ρωσώφονων Κύπρου και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο οποίο κατέχει και διευθυντική θέση από το 2007, της Γεωργίας Κωνσταντινίδου, αθλήτριας σκοποβολής και πρωταθλήτριας Κύπρου στην σκοποβολή για είκοσι χρόνια και του Λευτέρη Θεοδώρου που υπηρετεί στην Αστυνομία Κύπρου από διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτό του γραφολόγου στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα βρίσκεται σε επαφές με προσωπικότητες, που ασπάζονται τις θέσεις του κόμματος και έχουν να επιδείξουν μακρά πορεία, μεταξύ άλλων και στον πολιτικό στίβο. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, να υπάρξουν και ονόματα έκπληξη. Το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του Κινήματος, αναμένεται να κλειδώσει πλήρως, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο στόχος που έχει τεθεί, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, είναι να σπάσει το φράγμα του 5% κι από εκεί και πέρα, εάν υπάρχουν προοπτικές να διεκδικηθεί, μια εκ των έξι εδρών του Ευρωκοινοβουλίου.

Για τις δημοτικές εκλογές, το ΚΕΚΚ, έχει ξεκινήσει μια προεργασίας, εύρεσης υποψηφίων, έχοντας ως στόχο, να κατέλθει αυτόνομα με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και στους 20 δήμους που δημιουργούνται με τη Μεταρρύθμιση. Με αυτό τον στόχο, επιτυγχάνεται η συμπερίληψη του κόμματος και στη δεύτερη κατανομή, πράγμα που θα επιτρέψει την εκλογή μελών του, σε μια σειρά από δήμους, που διαθέτει ερείσματα στην κοινωνία.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το θέμα των δημάρχων και των προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, το Κίνημα, βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιους εκ των υποψηφίων και αναλόγως, εάν υπάρξουν περιπτώσεις που φαίνεται ότι υπάρχει κοινό έδαφος και ικανοποίηση των αιτημάτων των Κυνηγών, δεν αποκλείεται να υπάρξουν δηλώσεις στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων.

Και το θέμα των Δημοτικών Εκλογών, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα υπάρχει και μια πιο σαφής εικόνα για το ποιοι και που είναι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Αθέτηση δεσμεύσεων Χριστοδουλίδη

Σήμερα οι Ενεργοί Πολίτες-ΚΕΚΚ, οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Ριζοελίας, έχοντας μια σειρά από αιτήματα που περιλαμβάνουν και αιτήματα τους, τα οποία υιοθέτησε προεκλογικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με το ΚΕΚΚ, που στήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις Χριστοδουλίδη έχουν μείνει στα χαρτιά, συνεπώς μέσω της εκδήλωσης, επιδιώκουν να του στείλουν το μήνυμα για την ανάγκη υλοποίησής τους.

Μεταξύ άλλων οι Κυνηγοί απαιτούν την Προστασία του περιβάλλοντος από το κράτος και την ανάπτυξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες να έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη των βιοτόπων και του οικοσυστήματος. Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατασκευής κατασκηνωτικού χώρου στο δάσος Α/φοι Μάχαιρα που αδειοθοτήθηκε με αδιαφανείς, όπως καταγγέλλουν διαδικασίες, διαδικασίες, «πίσω από κλειστές πόρτες».

Επιπλέον ζητούν ενίσχυση των «πράσινων πολιτικών» όπως οι ΑΠΕ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με την προώθηση φωτοβολταϊκών σε κάθε στέγη, κάθε κρατικό κτήριο όπως και σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και παράλληλα ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Αλάμπρας , Λυθροδόντα, Αναλύονται καθώς και στην περιοχή της Δένειας.

Σε ότι αφορά τα θέματα κυνηγίου, το ΚΕΚΚ ζητά την ενίσχυση και στελέχωση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ για προστασία του ενδημικού θηράματος με 13 άτομα. «όπως είχε υποσχεθεί και δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του και όχι με 10 άτομα όπως συστάθηκε και λειτουργεί σήμερα».

Το ΚΕΚΚ θέτει ως αίτημα επίσης να παρουσιαστεί από την Κυβέρνηση η πολιτική αναζωογόνησης της καμένης γης, η οποία προωθεί μηδενική ανάπτυξη σε κρατική και χαλίτικη γη υπό την προστασία του κράτους.

Επιπλέον, ζητά από την Κυβέρνηση, «να αποκαταστήσει την αδικία του 2021 σχετικά με την λήψη της κρατικής χορηγίας που δικαιωματικά ανήκει στο Κίνημα. Μια αδικία που ψήφισαν όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΔΗΠΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ΕΔΕΚ και έβαλαν την σφραγίδα τους με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί ο ισχύων Νόμος . Ψηφίζοντας εναντίον μας, αποστέρησαν την ίδια ώρα την τεράστια στήριξη που θα προσφέραμε ως Κίνημα στη Φύση στους Βιότοπους μας και στους Κυνηγετικούς μας Συλλόγους». Τέλος, μεταξύ άλλων το ΚΕΚΚ ζητά την Ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης από την Κυβέρνηση για τους Κουρεμένους Καταθέτες και Κατόχους Αξιογράφων για να αποκατασταθεί η αδικία του 2013.

Δειτε Επισης

Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου