Εκτός ΜΕΘ η αδελφή του τρίχρονου παιδιού που απεβίωσε-Έλαβαν εξιτήριο άλλα δύο παιδιά

Ευχάριστη είναι η εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας της πεντάχρονης αδελφής του παιδιού που απεβίωσε, το οποίο επέβαινε στην μοιραία ξύλινη βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη λόγω μηχανικής βλάβης ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Το κοριτσάκι εξήλθε της ΜΕΘ του Μακάρειου Νοσοκομείου και πλέον νοσηλεύεται στον Παιδιατρικό θάλαμο του νοσοκομείο.

Παράλληλα, άλλα δύο παιδιά που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου έλαβαν εξιτήριο και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με την εξέλιξη αυτή στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παραμένουν για νοσηλεία τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο στη ΜΕΘ Παίδων και το ένα στον Παιδιατρικό θάλαμο.

Σημειώνεται πως, σήμερα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του τρίχρονου κοριτσιού, που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης στο Μακάρειο. Από την νεκροτομή που διενήργησε η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, δεν διαπιστώθηκαν τα αιτία θανάτου και ως εκ τούτου ληφθήκαν βιολογικά δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις. Η κηδεία του τρίχρονου παιδιού θα πραγματοποιηθεί με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως, οι περίπου εξήντα μετανάστες, άρχισαν το μοιραίο τους ταξίδι από τον Λίβανο, με προορισμό την Κύπρο, στις 18 Ιανουαρίου τα μεσάνυκτα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού διαπιστώθηκε πως η ξύλινη βάρκα δεν διέθετε πυξίδα, ασύρματο, GPS και ούτε αρκετά καύσιμα για το ταξίδι, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν επιβαίνοντες, η βάρκα υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να κινείται ακυβέρνητη στη θάλασσα.

Οι μετανάστες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους μετέφεραν νερό, ενώ λίγο πριν τους προσεγγίσει εμπορικό σκάφος, που πίστευαν πως επρόκειτο για άκατο της Λιμενικής, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους ζητήθηκε να το πετάξουν στη θάλασσα, ώστε να μην γίνει αντιληπτό ότι έρχονταν από το Λίβανο, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό.

Οι Αρχές είχαν λάβει πληροφορία για την άφιξη του σκάφους, από συγγενικό πρόσωπο επιβαινόντων, στις 20 Ιανουαρίου και παρά τις έρευνες από το ΚΣΕΔ δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου άρχισε η ευρεία έρευνα και διάσωσης των μεταναστών από το Κέντρο Συντονισμού και την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Οι μαρτυρίες που είχαν ενώπιον τους οι Αρχές, οδήγησαν στη σύλληψη 47χρονου από τη Συρία, που είχε κατονομαστεί ως ο πλοηγός της βάρκας. Ο 47χρονος οδηγήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή της απόπειρας παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, της παροχής βοήθειας σε παράνομο μετανάστη, της υποβοήθησης παράνομου μετανάστη στην είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, της μεταφοράς προσώπων με μη ασφαλή υπερφορτωμένου σκάφους, της απόπειρας ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας, μετά και τον θάνατο του τρίχρονου παιδιού.

Το εν λόγω πρόσωπο, πριν από δύο χρόνια είχε φτάσει ξανά στην Κύπρο ως παράνομος μετανάστης και φαίνεται να διέφυγε από τα κατεχόμενα και να επέστρεψε πίσω στην χώρα του, με τις Αρχές να διερευνούν κατά πόσο ήταν αιτητής πολιτικού ασύλου.

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat