Καραγιάννη στη θανατική ανάκριση για Θανάση: Καταλήγω περίτρανα πως ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό

Με τη μαρτυρία της παθολογοανατόμου, Δήμητρας Καραγιάννη, συνεχίστηκε η θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας της οικογένειας.

Η κα. Καραγιάννη ήταν η εμπειρογνώμονας που διόρισε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, για να εξετάσει το υοειδές οστό του Θανάση Νικολάου, στην Αθηνα, μετά την εκταφή που έγινε το 2021.

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα της η κα. Καραγιάννη, το οποίο ανέγνωσε ενώπιον της Θανατικής Ανακρίτριας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του άτυχου Εθνοφρουρού επήλθε από εγκληματική ενέργεια. Ειδικότερα στο πόρισμά της αναφέρει πως, «το υοειδές οστό, με βάση αρχικώς την μακροσκοπική εξέταση και περιγραφή και κυρίως την μικροσκοπική εξέταση, στο ελεύθερο άκρο του αριστερού κέρατος, εμφανίζει οστικό έλλειμμα ως επί βαριάς τραυματικής κάκωσης γενομένη εν ζωή με στραγγαλισμό-ασφυξία του θανόντα».

Στη μαρτυρία της η κα. Καραγιάννη, παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου πραγματικό υοειδές οστό, καθώς επίσης και πλακίδια ιστών, όπως αυτά του Θανάση Νικολαου.

Αφού εξήγησε τη διαδικασία, η κα. Καραγιαννη ανέφερε πως, «καταλήγω περίτρανα πως ο θάνατος του Θανάση Νικολαου, επήλθε από στραγγαλισμό».

Η κα. Καραγιάννη διορίστηκε οτι βρίσκεται στον κατάλογο πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας Αθηνών κι από εκεί διορίστηκε. Ακολούθως, εξήγησε τη συνεργασία με τον κ Αγαπητό, ο οποίος διορίστηκε από τη Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για παράνομη συμπεριφορά, αφού ο κ Αγαπητός την απέκλεισε από τη διαδικασία εξέτασης του οστού, παραβιάζοντας τα διατάγματα του Δικαστηρίου Λεμεσου.

Περιγράφοντας το υοειδές οστό ξεκαθάρισε πως εάν το έλλειμα ήταν γενετική ανωμαλία θα είχε ομαλή επιφάνεια. «Εδώ έχουμε ανώμαλη επιφάνεια, την οποία παραλλήλισε με το σπάσιμο ενός κλαδιού, που παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου και που κατατέθηκε ως τεκμήριο.

«Αν ήταν γενετική ανωμαλία, θα είχε ομαλή επιφάνεια. Εδώ υπάρχει ανώμαλη παρυφή, που υποδεικνύει πιεση και κάκωση. Οι ανώμαλες παρυφες σε οστά δημιουργούνται κατά την εξάσκηση πίεσης ή βιας. Δεν σπάει ομαλά. Σπάει με ανώμαλες παρυφές. Το υοειδές του θανόντα είναι κλασσική περίπτωση κάκωσης. Είναι ρουτίνα για κάποιο που το έχουν ξανακάνει», εξήγησε η κα. Καραγιάννη.

«Και αν το υοειδές οστό το σπάσεις μετά τον θάνατο, θα ήταν όπως κόβουμε ένα αγγούρι με ομαλή επιφάνεια. Δεν υπάρχει στραγγαλισμός χωρίς έλλειμμα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως, κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο Εμανουήλ Αγαπητός, ο οποίος ήταν ο παθολογοανατόμος που εξέτασε το υοειδές οστό εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και που τον κάλεσε ως μάρτυρα στη θανατική ανάκριση η Γενική Εισαγγελία.

Ο κ. Αγαπητός ανέγνωσε την δισέλιδη έκθεση του, που απέστειλε στις 7 Μαΐου 2021, μετά την μικροσκοπική εξέταση των πλακιδίων με το υοειδές οστό του Θανάση, με την δικηγόρο της Δημοκρατίας να ζητά διευκρινίσεις επί του συμπεράσματος του περί «πιθανής κάκωσης γενόμενης εν ζωή», σε σχέση με το έλλειμμα μήκους 3mm που εντοπίστηκε στο αριστερό κέρας του υοειδούς οστού.

Ο καθηγητής Αγαπητός είπε πως «δεν είμαστε σίγουροι για κάκωση εν ζωή, αλλά ούτε μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορούσε να υπάρχει», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «το μικρό οστικό έλλειμμα μπορεί να είναι και μεταθανάτιο, λόγω της αποσύνθεσης από το μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρη κατάθεση καθηγητή Αγαπητού στην θανατική ανάκριση Θανάση

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
«Ναι» στα αντίποινα από Ισραήλ, «όχι» σε κλιμάκωση-«Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά θα απαντήσουμε», προειδοποιεί το Ιράν