Καραγιάννη στη θανατική ανάκριση για Θανάση: Καταλήγω περίτρανα πως ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό

Με τη μαρτυρία της παθολογοανατόμου, Δήμητρας Καραγιάννη, συνεχίστηκε η θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, η οποία είναι η πρώτη μάρτυρας της οικογένειας.

Η κα. Καραγιάννη ήταν η εμπειρογνώμονας που διόρισε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, για να εξετάσει το υοειδές οστό του Θανάση Νικολάου, στην Αθηνα, μετά την εκταφή που έγινε το 2021.

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα της η κα. Καραγιάννη, το οποίο ανέγνωσε ενώπιον της Θανατικής Ανακρίτριας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του άτυχου Εθνοφρουρού επήλθε από εγκληματική ενέργεια. Ειδικότερα στο πόρισμά της αναφέρει πως, «το υοειδές οστό, με βάση αρχικώς την μακροσκοπική εξέταση και περιγραφή και κυρίως την μικροσκοπική εξέταση, στο ελεύθερο άκρο του αριστερού κέρατος, εμφανίζει οστικό έλλειμμα ως επί βαριάς τραυματικής κάκωσης γενομένη εν ζωή με στραγγαλισμό-ασφυξία του θανόντα».

Στη μαρτυρία της η κα. Καραγιάννη, παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου πραγματικό υοειδές οστό, καθώς επίσης και πλακίδια ιστών, όπως αυτά του Θανάση Νικολαου.

Αφού εξήγησε τη διαδικασία, η κα. Καραγιαννη ανέφερε πως, «καταλήγω περίτρανα πως ο θάνατος του Θανάση Νικολαου, επήλθε από στραγγαλισμό».

Η κα. Καραγιάννη διορίστηκε οτι βρίσκεται στον κατάλογο πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας Αθηνών κι από εκεί διορίστηκε. Ακολούθως, εξήγησε τη συνεργασία με τον κ Αγαπητό, ο οποίος διορίστηκε από τη Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για παράνομη συμπεριφορά, αφού ο κ Αγαπητός την απέκλεισε από τη διαδικασία εξέτασης του οστού, παραβιάζοντας τα διατάγματα του Δικαστηρίου Λεμεσου.

Περιγράφοντας το υοειδές οστό ξεκαθάρισε πως εάν το έλλειμα ήταν γενετική ανωμαλία θα είχε ομαλή επιφάνεια. «Εδώ έχουμε ανώμαλη επιφάνεια, την οποία παραλλήλισε με το σπάσιμο ενός κλαδιού, που παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου και που κατατέθηκε ως τεκμήριο.

«Αν ήταν γενετική ανωμαλία, θα είχε ομαλή επιφάνεια. Εδώ υπάρχει ανώμαλη παρυφή, που υποδεικνύει πιεση και κάκωση. Οι ανώμαλες παρυφες σε οστά δημιουργούνται κατά την εξάσκηση πίεσης ή βιας. Δεν σπάει ομαλά. Σπάει με ανώμαλες παρυφές. Το υοειδές του θανόντα είναι κλασσική περίπτωση κάκωσης. Είναι ρουτίνα για κάποιο που το έχουν ξανακάνει», εξήγησε η κα. Καραγιάννη.

«Και αν το υοειδές οστό το σπάσεις μετά τον θάνατο, θα ήταν όπως κόβουμε ένα αγγούρι με ομαλή επιφάνεια. Δεν υπάρχει στραγγαλισμός χωρίς έλλειμμα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως, κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο Εμανουήλ Αγαπητός, ο οποίος ήταν ο παθολογοανατόμος που εξέτασε το υοειδές οστό εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και που τον κάλεσε ως μάρτυρα στη θανατική ανάκριση η Γενική Εισαγγελία.

Ο κ. Αγαπητός ανέγνωσε την δισέλιδη έκθεση του, που απέστειλε στις 7 Μαΐου 2021, μετά την μικροσκοπική εξέταση των πλακιδίων με το υοειδές οστό του Θανάση, με την δικηγόρο της Δημοκρατίας να ζητά διευκρινίσεις επί του συμπεράσματος του περί «πιθανής κάκωσης γενόμενης εν ζωή», σε σχέση με το έλλειμμα μήκους 3mm που εντοπίστηκε στο αριστερό κέρας του υοειδούς οστού.

Ο καθηγητής Αγαπητός είπε πως «δεν είμαστε σίγουροι για κάκωση εν ζωή, αλλά ούτε μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορούσε να υπάρχει», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «το μικρό οστικό έλλειμμα μπορεί να είναι και μεταθανάτιο, λόγω της αποσύνθεσης από το μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρη κατάθεση καθηγητή Αγαπητού στην θανατική ανάκριση Θανάση

Δειτε Επισης

Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε 25χρονο για υπόθεση κλοπής
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις στα αίτια θανάτου του 25χρονου που έσβησε σε τροχαίο
Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας για το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου
Για την έκρηξη σε καφετέρια στην Προδρόμου συνελήφθη ο 36χρονος στην Θεσσαλονίκη
Απέρριψε αίτημα της 49χρονης σφετερίστριας να αφεθεί ελεύθερη το Εφετείο
Κλείνει απόψε μέχρι την Κυριακή τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας