Ζητά αφαίρεση του Κωστάκη Κωνσταντίνου από το μητρώο του ΔΗΣΥ ο Παπαχαραλάμπους

Νέα πράξη στην αντιπαράθεση που ξέσπασε στον ΔΗΣΥ, σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο του κόμματος για τον Επαρχιακό Οργανισμό Πάφου, εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Το μέλος του κόμματος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της παράταξης, Αννίτα Δημητρίου, και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου ζητώντας, επί της ουσίας, τη διαγραφή του Κωστάκη Κωνσταντίνου από τον ΔΗΣΥ.

«Θέτω ενώπιόν σας αίτημα για αφαίρεση από το μητρώο των μελών του κόμματος του Κώστα Κωνσταντίνου», ανέφερε. Δικαιολογώντας τη θέση του, υποστήριξε ότι «η όλη συμπεριφορά του εν λόγω προσώπου στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αντίθετη με το γράμμα και πνεύμα του καταστατικού του κόμματος. Το μέλος αυτό, δρα εργολαβικά εναντίον της Παράταξης και συμπεριφέρεται ως ξένο σώμα».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους κατήγγειλε, επίσης, πως ο κ. Κωνσταντίνου «στην Πάφο επισκέπτεται ψηφοφόρους για να τους πείσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές όχι μόνο να καταψηφίσουν τον εκλεκτό της παράταξής μας, αλλά να ψηφίσουν υποψήφιο άλλου χώρου».

«Τέτοιες συμπεριφορές από μόνες τους υποχρεώνουν την ηγεσία του κόμματος να δεχτεί τη θέση του Κώστα Κωνσταντίνου ότι με τη συμπεριφορά του τίθεται εκτός του μητρώου των μελών του κόμματος», σημείωσε. «Αναμένω ότι το αίτημα θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε καταληκτικά ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος ήταν ένα από τα 17 στελέχη του ΔΗΣΥ, που την Πέμπτη εξέδωσαν ανακοίνωση υπέρ του Μάριου Τσέλεπου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι αρνείται να μπει σε ψηφοφορία απέναντι από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου για το χρίσμα της Προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, επειδή θεωρεί ότι αυτό θα ήταν «νομιμοποίηση της αποστασίας του», καθώς στις Προεδρικές Εκλογές ανοιχτά υποστήριξε την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη και όχι τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η πρωτοβουλία των στελεχών ανέφερε πως «στη διαμάχη που ξέσπασε εντός του κόμματός μας στην Πάφο κρίνουμε ότι η συμπεριφορά του κ. Μάριου Τσέλεπου είναι κομματικά ορθή και ιδιαίτερα αξιοπρεπής. Μας εκπλήττει η αντίδραση της ηγεσίας που αντί να ζητά λογοδοσία από τον κ. Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη συμπεριφορά του στις περσινές προεδρικές εκλογές προτίθεται να τιμωρήσει το πειθαρχημένο στέλεχος μας, τον κ. Τσέλεπο».

«Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και περιμένουμε από την ηγεσία του κόμματος να σταθεί σωστά και δίκαια απέναντι σε όσους σέβονται τις αποφάσεις του κόμματος και σε όσους τις καταπατούν», τόνισαν τα 17 στελέχη.

Απαντώντας, η Αννίτα Δημητρίου υπενθύμισε ότι η προηγούμενη ηγεσία επέλεξε να μην λάβει μέτρα κατά όσων αντιστρατεύτηκαν την επιλογή του κόμματος στις Προεδρικές εκλογές αλλά να κινηθεί στη λογική της νέας αρχής. «Σε αυτό το πλαίσιο, η αναμόχλευση του ζητήματος στην παρούσα συγκυρία είναι εξόχως προβληματική ενόψει ιδιαίτερα των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Ιουνίου», υπέδειξε. Έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνουν ξανά ανεκτές ενέργειες και συμπεριφορές που αντιστρατεύονται συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. «Όσοι επιχειρούν να συντηρήσουν διχασμούς του παρελθόντος δεν μπορούν και δεν θα είναι υποψήφιοι του κόμματος», τόνισε.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»