Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής

Σύστημα χαμηλής πίεσης, με κέντρο βορειοανατολικά του νησιού, επηρεάζει παροδικά την περιοχή ενώ από το απόγευμα αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι, 4 Μποφόρ, και παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη ενώ στα νότια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως όμως σε παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα δυτικά θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει περίπου στα επίπεδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά παροδικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Τη Δευτέρα αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άλλη μια επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού στη Λεμεσό-Του έκλεψαν το μοτοποδήλατο
Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Εξέλιξη στην υπόθεση Λαρένα για στημένους αγώνες-Έκλεισε με απόφαση Εισαγγελέα, σύμφωνα με την Αστυνομία