Πώς σχολιάζει τις αντιδράσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ ο Κεραυνός-«Δεν ταυτίζομαι με καμιά πλευρά»

Την υποστήριξη του στο θεσμό της ΑΤΑ εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας αντίδραση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ σε σχέση με δηλώσεις του, όσον αφορά το θέμα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «οι συγκεκριμένες συντεχνίες, οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεση τους στο νόημα των δηλώσεων μου, θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά, καθώς σε εκδήλωση των συντεχνιών με αντικείμενο το θεσμό της ΑΤΑ, πριν την υπουργοποιησή μου, όπου μου έκαναν την τιμή να είμαι ο κύριος ομιλητής οι θέσεις και οι απόψεις που παρέθεσα στην ομιλία μου ήταν ξεκάθαρες υπέρ του θεσμού της ΑΤΑ».

Παράλληλα, ο κ. Κεραυνός τονίζει «με κατηγορηματικό τρόπο» ότι, ως Υπουργός Οικονομικών δεν ταυτίζεται με καμία πλευρά, όπως αναφέρει, «στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εφαρμογή και λειτουργία του θεσμού, πάρα μόνον με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα οποία κατοχυρώνονται μόνο μέσα στα πλαίσια μιας υγιούς και ανταγωνιστικής οικονομίας».

Ως Υπουργός Οικονομικών έχω την ευθύνη για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας και της υγιούς κατάστασης της οικονομίας, όπως υπογραμμίζει, «και έχοντας υπόψη τους βασικούς δείκτες της κυπριακής οικονομίας, πρόθεση μου είναι η ενθάρρυνση των κοινωνικών εταίρων, των οποίων εκτιμώ πλήρως την αποστολή και τις προθέσεις για διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ώστε μεταξύ άλλων παραμέτρων να σταθμίζεται η παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, καθώς και η αναγκαιότητα της συνεχούς βελτίωσης της ισοκατανομής του εισοδήματος».  

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεί-Ζητά πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εργασίας
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις