Κ. Λετυμπιώτης: Ξεκινά περίοδος κινητικότητας στο Κυπριακό με την άφιξη της Κουεγιάρ

Με την άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ξεκινά μια περίοδος κινητικότητας στο Κυπριακό, στην οποία η Κυβέρνηση προσέρχεται με ειλικρινή πολιτική βούληση, σημείωσε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λετυμπιώτης, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι ενόψει της άφιξης, της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, «μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, σε περίοδο κινητικότητας στο Κυπριακό που είναι αυτό που επιδιώκαμε από την πρώτη στιγμή».

Είναι μια σημαντική εξέλιξη, είπε ο Εκπρόσωπος, «και σε αυτή τη νέα περίοδο εμείς προσερχόμαστε με ειλικρινή πολιτική βούληση, ούτως ώστε να συμβάλουμε καταλυτικά στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί σύμφωνα και με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Σε ερώτηση για τα μονομερή μέτρα της Κυβέρνησης για τους Τουρκοκύπριους και κληθείς να πει κατά πόσο το θέμα που αφορά την παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά από μικτούς γάμους αγγίζει και το θέμα των εποίκων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η δέσμη μέτρων έχει προετοιμαστεί, έχει αξιολογηθεί και είναι έτοιμη, για τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει, να τη δημοσιεύσει. Τα μέτρα, πρόσθεσε, λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα και τις νομικές ρυθμίσεις, παραμέτρους και άλλα δεδομένα. «Είναι μέτρα που στοχεύουν στο να έχουν άμεσο αντίκτυπο, βελτίωση της καθημερινότητας των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας».

Υπενθυμίζεται ότι, από πλευράς Κυβέρνησης, έχει ανακοινωθεί σε διάφορες περιπτώσεις ότι η ανακοίνωση των μέτρων αυτών αναμένεται να γίνει πριν την άφιξη της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»