«Η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια»-Όποτε θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν...

Μόλις σήμερα, δημοσιεύτηκε μια απόφαση του Ανωτάτου, το οποίο εξετάζεται προσφυγή προσώπου που συνελήφθη για επεισόδια του περασμένου μήνα στο Άλφαμεγα, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν χρειάζεται, στη διαδικασία αυτή, να πω πολλά για τα σοβαρά επεισόδια βίας σε αθλητικούς χώρους και ειδικότερα κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, τα οποία, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι, δυστυχώς, φαινόμενο το οποίο προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη μικρή ημικατεχόμενη χώρα μας».

Λίγες ώρες μετά, στο Άλφαμεγα διεξαγόταν το ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ. Ένα παιχνίδι, που χαρακτηριζόταν και από τον πιο αδαή, πως πρόκειται για παιχνίδι υψηλού κινδύνου. Επρόκειτο για το τελευταίο παιχνίδι πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της ΚΟΠ, που προνοεί απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια. Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες, η Αστυνομία ανακοίνωνε τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την οπαδική βία. Ένα από αυτά έλεγε: «Ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης των αγώνων και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων όλων των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους από την Αστυνομία», με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει από την πλευρά του πως εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα.

Ενδεχομένως, παρά την επικινδυνότητα του παιχνιδιού, οι «εξονυχιστικοί ελέγχει» δεν ήταν τόσο... εξονυχιστικοί. Και αυτό διότι, αν δει κανείς τις εικόνες πριν την έναρξη του ντέρμπι, που εν τέλει δεν ξεκίνησε ποτέ, θα διαπιστώσει τον μεγάλο αριθμό φωτοβολίδων και κροτίδων που πέρασαν εντός αγωνιστικού χώρου οι οπαδοί.

Για χάρη της ιστορίας, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες περιόρισε τον αριθμό εισιτηρίων που θα είχε στη διάθεση της η ΑΕΛ, ώστε να είναι σε θέση να επιτηρεί καλύτερα τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές και το οποίο αποδεικνύεται και στην πράξη. Οι λίγοι κουκουλοφόροι, θα δράσουν όποτε θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν, ξεγυμνώνοντας κάθε επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, η οποία τρέχει για επιβάλει την τάξη, αφού πρώτα οι χούλιγκαν δείξουν πως έχουν το πάνω χέρι, χωρίς να μπορεί κανείς να τους αποτρέψει τα σχέδια. Εξάλλου, το απέδειξαν ουκ ολίγες φορές και το απέδειξαν και το βράδυ της Τετάρτης στο Άλφαμεγα.

Αφού πέρασαν στο γήπεδο μεγάλο αριθμό φωτοβολίδων και κροτίδων, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ μπούκαραν στο γήπεδο, έριξαν φωτοβολίδες στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, η οποία απάντησε από την πλευρά της, με οπαδούς επίσης να εισβάλλουν στο γήπεδο. Ακολούθως, δεκάδες πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας μπήκαν στο γήπεδο για να σταματήσουν τα έκτροπα και να επιβάλουν την τάξη.

Και αφού ακολούθησαν έντονες διαβουλεύσεις, ο εκφωνητής ανακοίνωσε: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα». Τι τραγικό... Η Αστυνομία, το Σώμα Ασφαλείας, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα, την ασφάλεια των οπαδών. Γιατί; Εξαιτίας αυτών των λίγων γνωστών - άγνωστων, τα σπασμένα των οποίων πληρώνουν χιλιάδες φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο για να απολαύσουν ένα παιχνίδι της ομάδας τους. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε από όλους υψηλού κινδύνου, οι έλεγχοι έπρεπε όντως να ήταν εξονυχιστικοί, που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν τρύπιοι, ενώ οι χούλιγκαν έδρασαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού για τον αγώνα επιστρατεύτηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Και σε όλα αυτά, δεν πέρασαν παρά μόνο μερικοί μήνες, οπότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων σε Χλώρακα και Λεμεσού, ανέφερε δημόσια, απευθυνόμενος σε Αρχηγό Αστυνομίας και στην πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, πως δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας.

Είναι τουλάχιστον τραγικό, το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί, η κοινωνία να μετατρέπεται έρμαιο μερικών κουκουλοφόρων, καθώς η πολιτεία, αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ η εισβολή των οπαδών στο Άλφαμεγα-Πέρασε μεγάλος αριθμός φωτοβολίδων και κροτίδων στο γήπεδο

Δειτε Επισης

Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξε ο πατέρας στα σκουπίδια στη Βραυρώνα
Στις 34 οι περιπτώσεις γονικής αποξένωσης στην Κύπρο-Ενίσχυση υπηρεσιών με άλλους τέσσερις λειτουργούς
Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση
Αύριο η απόφαση του Εφετείου για την κράτηση υπόπτων για «Δημητρούι»-Η γραμμή πλεύσης των δικηγόρων
Μείωση ποινής έξι μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού
Διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών από ΠτΔ για τη δολοφονία του Θανάση ζητούν οι Οικολόγοι
«Προς το συμφέρον της Τουρκίας η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις»-Το μήνυμα που μεταφέρει στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης
«Έχασε» είκοσι λεπτά με τον Τατάρ η Ολγκίν-Της είπε τα ίδια, θέλει και ισορροπημένη έκθεση
Πολύωρη η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου στην Ανακριτική-Παίρνει σκυτάλη ο Πορφύριος
Καταχωρήθηκε υπόθεση στο Κακουργιοδικείου εναντίον Ζαννέττου για ευρωπαϊκά κονδύλια