Διαδηλώσεις συγγενών Ισραηλινών ομήρων για απελευθέρωση των οικείων τους

Συγγενείς Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι της οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα και συγγενείς πεσόντων στρατιωτών συγκεντρώθηκαν σήμερα στο στρατιωτικό φυλάκιο Κέρεμ Σιαλόμ, μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, και εμπόδισαν τη δίοδο οχημάτων που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό με προορισμό τον παλαιστινιακό θύλακα. Κρατώντας ισραηλινές σημαίες φώναξαν συνθήματα κατά της οργάνωσης Χαμάς.

Εκπρόσωπος των συγγενών των Ισραηλινών ομήρων, απευθυνόμενος στα ΜΜΕ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν το Ισραήλ να συνεχίζει να διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χαμάς, επιτρέποντάς της να επιβιώνει, ενώ συγχρόνως θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Ισραηλινών στρατιωτών», προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια αφήνεται να περνά στη Γάζα θα πρέπει να γίνεται υπό τον όρο απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων και του πλήρους αφοπλισμού της Χαμάς».

Παράλληλα, στο κέντρο της Χάιφας βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία συγγενών Ισραηλινών ομήρων κρατώντας πλακάτ που καλούν την Κυβέρνηση να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με την Χαμάς, προκειμένου να απελευθερωθούν οι οικείοι τους.

«Ο αδερφός μου κρατείται όμηρος των τρομοκρατών εδώ και 110 μέρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιστρέψει ζωντανός παρά μόνο μία συμφωνία με τη Χαμάς που θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους», είπε Ισραηλινή πολίτης, ανεβαίνοντας στο βήμα μαζί με άλλους συγγενείς αιχμαλώτων, επικρίνοντας την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της χώρας, Ζεέβ Φέντελμαν, απέστειλε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καλώντας τους να ανταποκριθούν θετικά το ταχύτερο δυνατόν στις διαμεσολαβητικές ενέργειες της Αιγύπτου και του Κατάρ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι έλαβαν τα φάρμακα που προορίζονταν για αυτούς, στο πλαίσιο της επιχείρησης μεταφοράς φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει οιαδήποτε επίσημη επιβεβαίωση εάν τελικά οι αιχμάλωτοι έλαβαν τα φάρμακά τους, τη στιγμή που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, δια των τοπικών του εκπροσώπων, δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την παράδοση των φαρμάκων.

Ύστερα από παρασκηνιακές ενέργειες του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα πέρασαν στη Γάζα οχήματα με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και φάρμακα που προορίζονταν για τους Παλαιστινίους αμάχους, υπό τον όρο ότι θα παραδοθούν φάρμακα στους 136 Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από την Χαμάς. Ωστόσο, έκτοτε η ισραηλινή πλευρά δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί εάν η παράδοση των φαρμάκων πραγματοποιήθηκε, όπως είχε συμφωνηθεί μέσω του Καταρινού διαπραγματευτή.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία