Άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για τις Ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα ζητούν οι Οικολόγοι

Άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, για τις Ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα, ζητά το Κίνημα Οικολόγων.  

Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι, «με ανησυχία παρακολουθούμε τη νέα έξαρση στο ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Κι ενώ στα κατεχόμενα έχει προκληθεί πολιτικός σεισμός μετά τη σύλληψη του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στη επιφάνεια συνταρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο που ολόκληρο το τουρκοκυπριακό πολιτικό σύστημα έχει εμπλακεί -από το 1974 κιόλας- στην επιχείρηση διαμοιρασμού των Ελληνοκυπριακών περιουσιών και στην παράνομη εκμετάλλευση τους, στις ελεύθερες περιοχές φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα το πολιτικό προσωπικό και την κυβέρνηση το κρίσιμο αυτό θέμα». 

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στην οποία -ανάμεσα στα άλλα θέματα- έθεσε και θέμα για συγκεκριμένα κενά στην διαχείριση του θέματος από την Κυβέρνηση.  

«Καμιά απάντηση, μέχρι τούδε, από τον κ. Χριστοδουλίδη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα οι Οικολόγοι αναφέρουν πως, «καταδικάζουμε την στάση της Κυβέρνησης, η οποία απέφυγε να παραστεί στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, να ακούσει τις έγνοιες των νόμιμων ιδιοκτητών και να πληροφορήσει για τις προθέσεις της».

Οι Οικολόγοι σημειώνουν πως, «λόγω των εξελίξεων καθίσταται αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των καταγγελιών για ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κρύβεται. Αντίθετα, οφείλει να κηρύξει συναγερμό και να επιδιώξει την μέγιστη δυνατή ενότητα και κοινή δράση στην αντιμετώπιση του ξεπουλήματος των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα».

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες