Υπ. Δικαιοσύνης: Πρόθεση να ληφθούν αποφάσεις για αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αστυνομικής Δύναμης

Η πρόθεση που υπάρχει είναι να ληφθούν αποφάσεις για αποτελεσματικότερη λειτουργία ολόκληρης της Αστυνομικής Δύναμης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε πως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις άλλες επαρχίες.

Η πρώτη είναι το μεγάλο κύμα των μεταναστών που καταλήγουν στην περιοχή, το οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ο τεράστιος αριθμός τουριστών που δέχεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που στην Κύπρο διαρκεί τουλάχιστον επτά μήνες, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν αυτές οι ιδιαιτερότητες σε συνδυασμό με όλα τα άλλα προβλήματα και τις ανησυχίες που απασχολούν την ΑΔΕ Αμμοχώστου. Έχουν γίνει πολύ ωφέλιμες, πολύ χρήσιμες εισηγήσεις και το Υπουργείο έχει αναλάβει να ανταποκριθεί  στα θέματα, σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον σύντομα το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει αποφάσεις για αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, ο κ. Χαρτσιώτης απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η πρόθεση, να ληφθούν αποφάσεις για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη λειτουργία όχι μόνο αυτής της Αστυνομικής Διεύθυνσης με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, αλλά ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης».

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψη του στην ΑΔΕ Αμμοχώστου ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνοδευόταν μεταξύ άλλων και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Αρχικά ο Υπουργός επιθεώρησε παράταξη με τους αξιωματικούς και υπεύθυνους αστυνομικών σταθμών της επαρχίας και διαφόρων τμημάτων της ΑΔΕ και στη συνέχεια παρακάθησε σε σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου Γιώργου Οικονόμου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπευθύνων των αστυνομικών σταθμών της επαρχίας και των τμημάτων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην επαρχία.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του για τη Δευτέρα το Δικαστήριο για τα επεισόδια έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης