2ος χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού στη βιομηχανική περιοχή Αγ. Αθανασίου

Στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανασίου, ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο έχει ανοίξει τις πόρτες του, δίνοντας μια νέα διάσταση στην περιοχή. Το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Αγίου Αθανασίου, που χρηματοδοτήθηκε μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου, αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό εγχείρημα που συντείνει στην κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου, εντός της οποίας απασχολούνται πέραν των 5.000 ατόμων, το Κέντρο αποτελεί σταθμό για την ισότιμη πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας , αφού δίνει ακριβώς την ευκαιρία και στις μητέρες να μπορούν να εργάζονται, συμβάλλοντας στην επίτευξη της σύζευξης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Το Κέντρο, ως ο πρώτος παιδικός σταθμός παγκύπρια που λειτουργεί στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής, ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εργαζομένων γονέων να εξασφαλίζουν τη φύλαξη, φροντίδα, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους, σε κοντινή απόσταση από τον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Μαρίνο Κυριάκου, το Κέντρο είναι πρωτοποριακό, προσφέροντας λύσεις σε μια περιοχή που αναπτύσσεται δυναμικά. Ήδη, όπως αναφέρει, γίνονται ενέργειες για επέκτασή του λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφηκε. Ένα Κέντρο, που κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί, μέσα από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, μέσω του οποίου αντλήθηκε ποσό €1.100.000.

Εντός του κτηρίου λειτουργεί σύγχρονος επαγγελματικός χώρος ετοιμασίας φαγητού, τραπεζαρία, ιατρείο και παιδότοπος, που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Το Κέντρο λειτουργεί από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, εξυπηρετώντας 300 παιδιά ημερησίως. Το κόστος φοίτησης των παιδιών είναι χαμηλό, ώστε να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των οικογενειών.

Σημειώνεται ότι μέσα από το ΣΑΑ Κύπρου και ειδικότερα στο πλαίσιο του μέτρου «Δημιουργία κέντρων φροντίδας παιδιών σε Δήμους», προγραμματίζεται να ανεγερθούν και να λειτουργήσουν ακόμη τρία Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού (σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Γερμασόγεια). Το συνολικό κόστος του μέτρου ανέρχεται σε €8,25 εκ.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω επεξηγούνται τα πλεονεκτήματα από την παρουσία του Κέντρου στην περιοχή, καθώς και το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες που προσφέρονται στα παιδιά σε ένα σύγχρονο, ασφαλές περιβάλλον.

Για την παρακολούθηση και συντονισμό της υλοποίησης του ΣΑΑ Κύπρου, έχει οριστεί ως αρμόδια Συντονιστική Αρχή, με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή Συζήτηση με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
Στην Κύπρο ο John Malcovich την Πέμπτη
Η Ανθρώπινη Αγάπη στην Υπηρεσία της Ζωής: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή