Αρχιεπίσκοπος για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδας-«Καταργεί το Ευαγγέλιο ο γάμος των ομοφυλόφιλων»

Σύμφωνος με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, λέγοντας πως ο γάμος των ομοφυλόφιλων καταργεί το Ευαγγέλιο. 

Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια γιατί τότε θα καταργούσαμε το Ευαγγέλιο ανέφερε, στην Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστη στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου προϊσταμένου του ιδίου και συλλειτουργούντος του ηγουμένου άλλων αρχιερέων καθώς και πατέρων της Μονής, και ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως όπως ανέφερε και η Εκκλησία της Ελλάδος,"αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νόμους, θα έχουμε την δυνατότητα να λέμε την αλήθεια και να κηρύσσουμε στον κόσμο να αποφεύγει κάθε περάκκλιση από τον νόμο του Θεού".

Ερωτηθείς εάν θα αποσχολήσει και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος  ανέφερε πως «εάν παρουσιαστεί και στην δική μας περίπτωση το ίδιο θέμα θα το αντιμετωπίσουμε αλλά δεν υπάρχει άλλη απάντηση».  

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σημείωσε πως «σήμερα με το ξεκαθάρισμα αυτό το εθνικό που κάνει η Τουρκία, εκτουρκίζει τον τόπο διώχνοντας τους δικούς μας ανθρώπους».

Είναι μεγαλύτεροι, είπε, οι κίνδυνοι αλλά με πίστη στον Θεό αλλά και στο δίκαιο μας πρέπει να τους ξεπεράσουμε και να ματαιώσουμε όλα τα σχέδια των εχθρών μας. Να παραμείνουμε στον τόπο μας στον οποίο κατοικούμε εδώ και 3,5 χιλιάδες χρόνια, συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη πως παίρνουμε διδαχές και παραδείγματα από τον βίο του Αγίου Νεοφύτου για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τις σημερινές δύσκολες συνθήκες

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο