Μύλος στον ΔΗΣΥ για τον δήμο Παραλιμνίου/Δερύνειας-Δεν στήνονται κάλπες ούτε ανακοινώνεται ο εκλεκτός

Ούτε απόφαση για στήσιμο καλπών, ούτε απόφαση για στήριξη κάποιου συγκεκριμένου υποψηφίου, φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο για λήψη απόφασης στην παρούσα φάση, από το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε σχέση με την επιλογή του υποψηφίου του, για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας.

Τα δεδομένα για τον συγκεκριμένο δήμο, πέρα από ιδιομορφίες, παρουσιάζουν και μια συνθετότητα, αφενός λόγω του αριθμού των υποψηφίων και αφετέρου λόγω των όσων αρχικά συμφωνήθηκαν και που στο τέλος δεν εφαρμόστηκαν, προκαλώντας διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, ανάμεσα σε μέλη και στελέχη του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυτή πατάτα στα χέρια της Αννίτας ο ΕΟΑ Πάφου-Αρνείται να συμμετάσχει στις εσωκομματικές ο Τσιέλεπος

Υπενθυμίζεται ότι για το χρίσμα του ΔΗΣΥ, ενδιαφέρθηκαν πέντε υποψήφιοι, οι οποίοι συμφώνησαν να διεξαχθεί δημοσκόπηση, στη βάση της οποία θα γινόταν η επιλογή. Ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους δεν βρισκόταν ο Γιώργος Νικολέττος, ο οποίος εξήγγειλε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Όταν το κόμμα κλείδωσε τη στήριξη στην υποψηφιότητα Γιάννη Καρούσου, τότε στελέχη του κόμματος, που ήταν επιφορτισμένα για τις επιλογές, πρότειναν στον Γιώργο Νικολέττο να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας.

Μετά από τις συζητήσεις που ακολούθησαν, διαφάνηκε πως η εν λόγω πρόταση, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων εξ όσων ζήτησαν το χρίσμα, γεγονός που μπλόκαρε τις αποφάσεις, υπό το φόβο αντάρτικου.

Σε αυτό το πλαίσιο η ηγεσία του ΔΗΣΥ, επιχείρησε να συνάψει συνεργασίες με άλλα κόμματα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εσωκομματικές προστριβές και να ανακοινωθεί ο υποψήφιος που λαμβάνει το χρίσμα. Πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί, αφού τα κόμματα του κέντρου, είτε στρέφονται προς άλλες επιλογές, είτε σε φάση αναμονής.

Ειδικότερα, το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ζουβάνη, ο οποίος αναμένεται ότι θα υποστηριχθεί και από το ΑΚΕΛ, ενώ η ΕΔΕΚ, άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεόδωρο Πυρίλλη. Τέλος η ΔΗΠΑ, ξεκαθάρισε στον Δημοκρατικό Συναγερμό πως είναι θετική στο να στηρίξει τον Συναγερμικό υποψήφιο, ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση, να γίνει επιλογή από την Πινδάρου και ακολούθως να απαντήσει εάν συμφωνεί.

Η εκτίμηση που υπάρχει, ανάμεσα σε Συναγερμικά στελέχη του ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι, είναι πως επικρατέστερο σενάριο, είναι η στήριξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του Γιώργου Νικολέττου, χωρίς να διεξαχθούν εσωκομματικές διαδικασίες. Κάτι ωστόσο που αν συμβεί, όπως επισημαίνουν αρκετοί, δεν θα πρέπει να συγκρούεται με το Καταστατικό, δεδομένης μάλιστα και της άποψης του Νομικού Συμβούλου του κόμματος, όπως καταγράφηκε σε γνωμάτευση που του ζητήθηκε. Κάτι που αν συμβεί, ενδεχομένως να βάζει το κόμμα σε νέες περιπέτειες.

Στο τραπέζι, πάντως, λόγω της συνθετότητας του ζητήματος που δημιουργήθηκε για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνεας, βρίσκεται και η επιλογή για ψήφο κατά βούληση, αφού θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες τουλάχιστον τρεις υποψηφιότητες με συναγερμικό υπόβαθρο. Κάτι που θα βγάλει το κόμμα, αλλά και τα στελέχη του κόμματος που προέρχονται από την περιοχή, από τη δύσκολη θέση, να στηρίξουν τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο.

Αν και αρκετά απομακρυσμένη, ως επιλογή υπάρχει και αυτή της εσωκομματικής διαδικασίας, αν και τουλάχιστον δύο εν δυνάμει υποψήφιοι, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμούν να εμπλακούν. Συγκεκριμένα, τόσο ο Λούκας Πολυκάρπου όσο και ο Γιώργος Νικολέττος, δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Όποια κι αν είναι ωστόσο η τελική απόφαση, αυτή τοποθετείται χρονικά στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού αποσυνδέθηκε από τις υπόλοιπες διαδικασίες του κόμματος, για στήσιμο εσωκομματικών καλπών στις υπόλοιπες επαρχίας, όπου παρέμειναν εκκρεμότητες. Στην ουσία φαίνεται πως ο ΔΗΣΥ προτιμά να παραμείνει το αγκάθι του Παραλιμνίου στην κατηγορία των εκκρεμοτήτων, σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερη διαβούλευση εσωτερικά και εξωτερικά, δεδομένου ότι φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση από πλευράς ΔΗΠΑ για συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Ερινύες από το παρελθόν αναξέουν τις πληγές στον ΔΗΣΥ-Η περίπτωση της Πάφου

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις