«Δώρο Θεού το κρασί, μια πραγματική πηγή χαράς», παραδέχεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Μια πραγματική πηγή χαράς, ένα «δώρο Θεού» είναι το κρασί για όσους το πίνουν είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενθουσιάζοντας τους Ιταλούς οινοπαραγωγούς.

Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ακρόασης στο Βατικανό με οινοπαραγωγούς από όλη την Ιταλία, γράφει ο Guardian.

Καλωσορίζοντας το ακροατήριό του είπε ότι «το κρασί, η γη, η ικανότητα του αγρότη και η επιχειρηματικότητα είναι δώρα του Θεού - ο Δημιουργός τα εμπιστεύτηκε σε εμάς επειδή με την ευαισθησία και την ειλικρίνειά μας τα κάνουμε πραγματική πηγή χαράς».

Ωστόσο, ο Πάπας κάλεσε τους οινοπαραγωγούς να προβληματιστούν σχετικά με τις ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η εργασία τους, όπως το να συμπεριφέρονται στους εργαζόμενούς τους και στο περιβάλλον με σεβασμό, ενθαρρύνοντας παράλληλα την υγιή κατανάλωση.

Η Ιταλία αντιδρά στις προτάσεις να γίνουν υποχρεωτικές σε ολόκληρη την ΕΕ οι προειδοποιήσεις για την υγεία στα αλκοολούχα ποτά, αφού η Ιρλανδία έλαβε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υιοθετήσει το μέτρο. Η κίνηση της Ιρλανδίας, η οποία συνάντησε τη διαμαρτυρία της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων έξι κρατών της ΕΕ, θα οδηγήσει στην τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών για την υγεία στις φιάλες κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών από το 2026.

Ο Φραγκίσκος έχει υποστηρίξει την κατανάλωση κρασιού και στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια παπικής ακρόασης το 2016, είπε ότι το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαμήλιας γιορτής, γιατί διαφορετικά «οι νεόνυμφοι ντρέπονται: φανταστείτε να τελειώνετε το γαμήλιο πάρτι πίνοντας τσάι».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ στηρίζει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ -«Ο Πούτιν ίσως δεν διέταξε τη δολοφονία Ναβάλνι»
Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία
Τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία-Ζημιές σε τέσσερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Νάπολη-Σε περιοχή με συνεχή ηφαιστειακή δραστηριότητα