Συγχαρητήρια επιστολή Προέδρου της βουλής προς τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, σε σημερινή συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Έλληνα Βουλευτή, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα ηγηθεί της ΚΣΣΕ με γνώμονα την προάσπιση των αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι στην επιστολή της, η κ. Δημητρίου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της και όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ομόφωνη εκλογή του κ. Ρουσόπουλου στην Προεδρία της ΚΣΣΕ.

Η κ. Δημητρίου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα ηγηθεί της ΚΣΣΕ με γνώμονα την προάσπιση των αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ότι, υπό την καθοδήγησή του, η Συνέλευση θα ανταποκριθεί με επάρκεια στις συνθέτες σημερινές προκλήσεις. Διαβεβαιώνει δε τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ για  την αμέριστη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στο δύσκολο έργο του.          

Παράλληλα αναφέρει ότι μέσα από την πολυεπίπεδη συνεργασία και τις συνέργειες που αναπτύσσουν τα κοινοβούλιά στο πλαίσιο της Συνέλευσης, μπορούμε, είπε, «να συμβάλουμε  στην ενίσχυση της εμβέλειας και αξιοπιστίας της ΚΣΣΕ σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο και στη θωράκιση και ενδυνάμωση των δημοκρατικών μας θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικότητα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για επανέναρξη διαλόγου στο Κυπριακό
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής