Άλλες δύο υποθέσεις είχε λύσει στην Ελλάδα ο σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη

Μετά από ημέρες ερευνών στην περιοχή του Μεσολογγίου για την εύρεση του εξαφανισμένου Μπάμπη Κούτσικου, η σορός του αδικοχαμένου 31χρονου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/01) στην περιοχή Ευαγγελίστρια του Κάμπου Ευηνοχωρίου.

Κομβικό ρόλο στην εύρεση του 31χρονου έπαιξε η ερευνητική ομάδα «Anubis» με τον σκύλο Echo, έναν βελγικό ποιμενικό που κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του άτυχου Μπάμπη -που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη- μέσα σε βάλτο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αγγελική Διακομανώλη, υπεύθυνη οργάνωσης και επικοινωνίας της εταιρείας AnubisK9team είχε μιλήσει στο iefimerida.gr για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Echo κατάφερε να εντοπίσει τον 31χρονο.

Στην σελίδα της, η ομάδα «Anubis Coldcase K9 Team» αναφέρει για την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου: «Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για την διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Την 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σωρός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση».

Οι άλλες δύο υποθέσεις

Όσον αφορά τις άλλες δύο υποθέσεις που έχει λύσει ο Echo, η ομάδα έγραψε στη σελίδα της: «Στις 25.08.2023 και περί ώρας 14:20 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από συγγενή για την, από 18.08.2023, εξαφάνιση του κου Θ.Χ. στην Αίγινα. Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Ο κος Θ.Χ. βρέθηκε από τον σκύλο Echo στις 14:20 πλησίον της μονής όπου εξαφανίστηκε».

Σε μια ακόμα εξαφάνιση, ο Echo έπαιξε καταλυτικό ρόλο: «Στις 14.08.2023 και περί ώρας 11:07 κληθήκαμε μέσω email από συγγενή, που αφορούσε την εξαφάνιση της κας Μ.Μ. στην περιοχή Πλακάκια της Ερέτριας, στις 20.07.2023, ώρα 15:30. Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Η κα Μ.Μ. βρέθηκε από τον σκύλο Echo στις 24.08.2023, στις 12:00. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Περιμένει εξηγήσεις για την Βαρωσιώτου η Κυβέρνηση-«Λογικό και αυτονόητο τέτοιες αποφάσεις να προκαλούν εικασίες»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δύο λωρίδες
Επανέρχεται το Άλμα για τους πύργους στη Λάρνακα-«Το Τμ. Περιβάλλοντος με υπηρεσιακή γλώσσα επιλεκτικά διευκρινίζει»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα μετά από έλεγχο σε 15 διαμερίσματα στην παλιά Λευκωσία
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ