Ζητούν παραίτηση της Επιτρόπου Νομοθεσίας οι Οικολόγοι-«Οσμή συγκάλυψης σκανδάλου από Αστυνομία»

«Για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι, που την ίδια ώρα σημειώνουν πως, «οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος, πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική επιβεβαιώνονται από την Επίτροπο νομοθεσίας με την ίδια να ισχυρίζεται πως τα γεγονότα δεν αληθεύουν και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

«Αν είμασταν σε μια κανονική χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση των Οικολόγων, «που σέβεται τις νομοθεσίες και προασπίζεται την έννοια του κράτους δικαίου η παραίτηση της Επιτρόπου νομοθεσίας κας. Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα να οδηγεί πολίτης της Δημοκρατίας πόσο μάλλον αξιωματούχος, υπό την επήρεια αλκοόλης. Ισχύει βέβαια το δικαίωμα της αμφιβολίας αφού δεν υπάρχει καταδίκη, αλλά το θέμα είναι κυρίως ηθικό και όχι νομικό».

Και προσθέτουν πως, «η Επίτροπος Νομοθεσίας, δεν είναι «ένας οποιοσδήποτε πολίτης» που μπορεί να υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση ή να διαπράξει μια πράξη που ενδεχομένως να αποδειχθεί ποινικό αδίκημα. Δεν έχει ούτε τα προνόμια, ούτε τις εξουσίες του «οποιουδήποτε πολίτη».

Την ίδια ώρα εκφράζουν τη λύπη τους, για το γεγονός ότι «η τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα εκπέμπει οσμή συγκάλυψης του σκανδάλου. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα, πως αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος. Αναμένουμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί για την υπόθεση και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για παύση της Επιτρόπου», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: M. Xαρστιώτης: Στη Νομική Υπηρεσία το θέμα με την Επίτροπο Νομοθεσίας

Δειτε Επισης

Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του
Με τον Μπαχτσελί στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Παραδέχθηκε την εμπλοκή του στις ληστείες με τον πυροσβεστήρα ο 18χρονος
Στο κελί οι δύο ύποπτοι για τη συμπλοκή μεταξύ οικογενειών στη Λεμεσό
Δεν επιθυμεί να συνεχίσει ως Επίτροπος Υγείας η Στέλλα Κυριακίδου-Ενημέρωσε τον Πρόεδρο
Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ στη Ντάουνινγκ Στριτ-«Η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής»
Σύντομα επίλυση της έλλειψης φαρμάκων, διαβουλεύσεις Υπουργείου Υγείας με Ελλάδα
Ενημέρωσε τους Αρχηγούς ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-Επί τάπητος και το θέμα των σφετερισμών
Αναμμένο αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό δάσος Πάφου-Τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο
Διαβεβαιώσεις Ιωάννου για Τ.Α.-«Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με τη μεταρρύθμιση»