Ζητούν παραίτηση της Επιτρόπου Νομοθεσίας οι Οικολόγοι-«Οσμή συγκάλυψης σκανδάλου από Αστυνομία»

«Για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι, που την ίδια ώρα σημειώνουν πως, «οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος, πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική επιβεβαιώνονται από την Επίτροπο νομοθεσίας με την ίδια να ισχυρίζεται πως τα γεγονότα δεν αληθεύουν και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

«Αν είμασταν σε μια κανονική χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση των Οικολόγων, «που σέβεται τις νομοθεσίες και προασπίζεται την έννοια του κράτους δικαίου η παραίτηση της Επιτρόπου νομοθεσίας κας. Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα να οδηγεί πολίτης της Δημοκρατίας πόσο μάλλον αξιωματούχος, υπό την επήρεια αλκοόλης. Ισχύει βέβαια το δικαίωμα της αμφιβολίας αφού δεν υπάρχει καταδίκη, αλλά το θέμα είναι κυρίως ηθικό και όχι νομικό».

Και προσθέτουν πως, «η Επίτροπος Νομοθεσίας, δεν είναι «ένας οποιοσδήποτε πολίτης» που μπορεί να υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση ή να διαπράξει μια πράξη που ενδεχομένως να αποδειχθεί ποινικό αδίκημα. Δεν έχει ούτε τα προνόμια, ούτε τις εξουσίες του «οποιουδήποτε πολίτη».

Την ίδια ώρα εκφράζουν τη λύπη τους, για το γεγονός ότι «η τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα εκπέμπει οσμή συγκάλυψης του σκανδάλου. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα, πως αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος. Αναμένουμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί για την υπόθεση και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για παύση της Επιτρόπου», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: M. Xαρστιώτης: Στη Νομική Υπηρεσία το θέμα με την Επίτροπο Νομοθεσίας

Δειτε Επισης

Έκλεψαν μεταλλική περίφραξη από υπό ανέγερση θεματικό πάρκο στη Λευκωσία-Έξι συλλήψεις
Μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος για προσέλκυση επενδύσεων-Επίκεντρο ναυτιλία, τεχνολογία και ενέργεια
Κατέρχονται σε 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζομενοι στο ίδρυμα «Άγιος Λάζαρος»-Φωνές για τη συλλογική σύμβαση
Ανατροπή δεδομένων-Παραδέχθηκε το πλαστό πτυχίο και το απολυτήριο λυκείου του ο Γιαννάκη
Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
Καραμπόλα έξι οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο παρά τον Άγιο Συλά-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο του περιπτέρου-Έφυγαν με 1500 ευρώ οι δράστες της ληστείας
Επιτέθηκαν, έκλεψαν και λήστεψαν ντελιβερά στη Λεμεσό-Χτυπήθηκε από δέκα άτομα
Ρίψη πυροβολισμού για ανακοπή οχήματος στην Αγλαντζιά-Συνελήφθη 31χρονος με ναρκωτικά και κυνηγετικό
Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή