Καυτή πατάτα στα χέρια της Αννίτας ο ΕΟΑ Πάφου-Αρνείται να συμμετάσχει στις εσωκομματικές ο Τσιέλεπος

Καυτή πατάτα στα χέρια της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, εξελίσσεται το θέμα επιλογής υποψηφίου, για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης στην Πάφο, με τον ένα εκ των δύο διεκδικητών του κομματικού χρίσματος, να αρνείται τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, που ορίστηκαν για τις 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, έλαβε απόφαση εκεί και όπου υπάρχουν πέραν του ενός υποψηφίων για το κομματικό χρίσμα και δεν υπάρχουν συνεργασίες με άλλα κόμματα, να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές, όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Ερινύες από το παρελθόν αναξέουν τις πληγές στον ΔΗΣΥ-Η περίπτωση της Πάφου

Στην Πάφο, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, κατατέθηκε το ενδιαφέρον του πρώην βουλευτή του κόμματος, Κωστάκη Κωνσταντίνου και του Μέλους της Τοπικής Επιτροπής Λέμπας, Μάριου Τσιέλεπου. Ο κ. Τσιέλεπος ωστόσο, εδώ και εβδομάδες, διαμαρτύρεται για το γεγονός, ότι ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αντί τον Αβέρωφ Νεοφύτου στις Προεδρικές του 2023, αντί να έχει τιμωρηθεί από το κόμμα, επιβραβεύεται και ως εν δυνάμει υποψήφιος.

Μάλιστα τον κατηγόρησε δημόσια, ότι ακόμα και τώρα, τάσσεται εναντίον της απόφασης του κόμματος, για στήριξη του Φαίδωνα Φαίδωνος για τον Δήμο Πάφου, στηρίζοντας άλλη υποψήφια.

Ο κ. Τσιέλεπος, απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του κόμματος και στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, με την οποία εκφράζει την άρνηση του να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου. «Ο κ. Κωνσταντίνου, στις πλέον σημαντικές και καθοριστικές εκλογές της Παράταξης μας, όχι μόνο μας γύρισε την πλάτη, όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει ένα συγνώμη από τον Συναγερμικό κόσμο πάνω στον οποίο έχει φτιάξει την πολιτική- οικονομική και κοινωνική του υπόσταση αλλά μέχρι και σήμερα παρευρίσκεται σε όλες τις εξορμήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Πάφο και επιδιώκει και φωτογράφηση του με τον κύριο και την κυρία Χριστοδουλίδη», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Τσιέλεπος.

«Συνεπώς αρνούμαι να συμμετάσχω σε μια διαδικασία με τον κ. Κωνσταντίνου. Η αποστασία δεν πρέπει να επιβραβευτεί ούτε να νομιμοποιηθεί. Μια τέτοια διαδικασία θα εμβαθύνει το ρήγμα και την διχόνοια των μελών μας και θα δημιουργήσει πληγές στην επαρχία μας, γνωρίζοντας πως και με ποιες μεθόδους λειτουργούν κάποιοι στο κόμμα μας. Ας αναλογιστούν κάποιοι τις συνέπειες εν όψει μάλιστα και των ευρωεκλογών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την Αννίτα Δημητρίου ο κ. Τσιέλεπος.

Αυτούσια η επιστολή του

Σας έχω ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες για την πρόθεση μου να διεκδικήσω την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου και σας έχω επεξηγήσει τους λόγους που πηγάζουν από πραγματικό ενδιαφέρον για το τόπο μας και τους πολίτες μας.

Με μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση πληροφορήθηκα την απόφαση σας για διενέργεια εσωκομματικών εκλογών στην επαρχία Πάφου που αντιμετωπίζει ιδιάζουσες καταστάσεις σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πέρα από το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την θέση του Περιφερειάρχη ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο τέως Βουλευτής του κόμματος μας, Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο οποίος στις πλέον σημαντικές και καθοριστικές εκλογές της Παράταξης μας, όχι μόνο μας γύρισε την πλάτη, όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει ένα συγνώμη από τον Συναγερμικό κόσμο πάνω στον οποίο έχει φτιάξει την πολιτική- οικονομική και κοινωνική του υπόσταση αλλά μέχρι και σήμερα παρευρίσκεται σε όλες τις εξορμήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Πάφο και επιδιώκει και φωτογράφηση του με τον κύριο και την κυρία Χριστοδουλίδη.

Πέραν τούτου καθημερινά και μεθοδικά με ποικίλους τρόπους υποσκάπτει προκλητικά τις υποψηφιότητες άλλων στελεχών μας που διεκδικούν πολιτειακές θέσεις στην επαρχία μας. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κωνσταντίνου απέχει ή υποσκάπτει υποψηφιότητες υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αν η ηγεσία πραγματικά ενδιαφερόταν θα έψαχνε το παρελθόν για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Ανέμενα από την ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τους πραγματικούς λόγους που ο κ. Κωνσταντίνου επιδιώκει την συγκεκριμένη θέση, διότι είμαι βέβαιος ότι δεν ενδιαφέρεται για την στήριξη και την επιτυχία του θεσμού, ούτε βέβαια για την ανάπτυξη και την πρόοδο της επαρχίας μας, κάτι που δεν έκανε στα τριάντα τόσα χρόνια της βουλευτικής του ιδιότητας και του Δημοτικού Συμβούλου.

Ανέμενα από την ηγεσία να προβληματιστεί γιατί κανένα από τα κόμματα δεν δήλωσαν στήριξη στον κ. Κωνσταντίνου. Ανέμενα από την ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει την επιβράβευση της αποστασίας και την ανακύκλωση προσώπων.

Ανέμενα από την ηγεσία μας να προβληματιστεί γιατί ο κ. Κωνσταντίνου ενώ εδώ και δύο χρόνια τόνιζε με το πιο έντονο τρόπο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πάφου απέναντι στον νυν δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνος ξαφνικά άλλαξε γνώμη και ενδιαφέρεται για την θέση του Περιφερειάρχη. Μήπως λόγω των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας;

Υποβάλλοντας το ενδιαφέρον μου για την συγκεκριμένη θέση στα πλαίσια της κομματικής διαδικασίας διαπίστωσα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο την πρόθεση μιας συγκεκριμένης ομάδας στελεχών να προσπαθούν να απαξιώσουν την υποψηφιότητα μου και να προβάλλουν την αδιαπραγμάτευτη θέση για υποστήριξη του κ. Κωνσταντίνου, είτε σε απευθείας ενημέρωση μελών μας είτε μέσω ψίθυρων αλλά και με υποβολιμαία δημοσιεύματα στον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεπώς αρνούμαι να συμμετάσχω σε μια διαδικασία με τον κ. Κωνσταντίνου. Η αποστασία δεν πρέπει να επιβραβευτεί ούτε να νομιμοποιηθεί. Μια τέτοια διαδικασία θα εμβαθύνει το ρήγμα και την διχόνοια των μελών μας και θα δημιουργήσει πληγές στην επαρχία μας, γνωρίζοντας πως και με ποιες μεθόδους λειτουργούν κάποιοι στο κόμμα μας. Ας αναλογιστούν κάποιοι τις συνέπειες εν όψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Μάριος Τσιέλεπος

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»