Περίπου 50 τραυματίες σε Κίνα και Καζακστάν από τον σεισμό 7 Ρίχτερ

Περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Καζακστάν και την Κίνα μετά τον σεισμό των 7 βαθμών, που σημειώθηκε στην κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ και έγινε αισθητός και στο γειτονικό Κιργιστάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 της Τρίτης (20:00 ώρα Κύπρου, Δευτέρα) στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, περίπου 140 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ακσού, και είχε εστιακό βάθος 27 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Στην Κίνα έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ανάρτηση των αρχών της επαρχίας Άκτσι, ενώ 47 κτήρια κατέρρευσαν σε όλη τη χώρα και 78 υπέστησαν υλικές ζημιές.

Στο Αλμάτι, τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν όπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πάνω από 27 ρήγματα, «44 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για διάφορους τραυματισμούς», επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι οκτώ εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν κατοίκους του Αλμάτι να έχουν βγει στους δρόμους τη νύκτα μετά τον σεισμό, παρά το ψύχος, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα το πρωί η σεισμολογική υπηρεσία του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι δύο νέοι σεισμοί, μεγέθους 5,2 και 5,3 βαθμών, σημειώθηκαν περίπου στις 10:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Κύπρου) στην ίδια περιοχή και έγιναν αισθητοί στο Αλμάτι.

Η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, αλλά τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Η καζακική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Κασίμ- Γιομάρτ Τοκάγιεφ θα βρεθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη το Αλμάτι, διευκρίνισε ωστόσο ότι η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

Μετασεισμοί

Στο Κιργιστάν το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων επεσήμανε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από τον σεισμό, παρά το γεγονός ότι οι δονήσεις ήταν «ιδιαίτερα ισχυρές». Στην πρωτεύουσα Μπισκέκ οι κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Λίγο αργότερα στην περιοχή καταγράφηκαν τρεις μετασεισμοί μεγέθους 5,5 , 5,1 και 5 βαθμών, πρόσθεσε το USGS.

Ο σεισμός σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από κατολίσθηση στη νοτιοδυτική Κίνα, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Tον Δεκέμβριο είχε σημειωθεί μεγάλος σεισμός στη βορειοδυτική Κίνα, στην επαρχία Γκανσού, από τον οποίο σκοτώθηκαν 148 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες έμειναν άστεγοι. Αυτός ο σεισμός ήταν ο φονικότερος στην Κίνα από το 2014, όταν περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Γιουνάν.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν με βαλλιστικό πύραυλο και drone