«Καλοί γονείς, καλύτεροι Ευρωπαίοι πολίτες»-Το βίντεο Κύπριων μαθητών που στέλνει ηχηρά μηνύματα

Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους γονείς, αλλά και την κοινωνία, θέλησαν να στείλουν οι μαθητές του Λυκείου Λατσιών, μέσα από το βίντεο που έχουν ετοιμάσει για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «ImagineEU», που καλεί τους εφήβους να διαμορφώσουν το μέλλον για μία πιο δυναμική Ευρώπη, αναδεικνύοντας θέματα που τους απασχολούν και θα μπορούσαν να γίνουν νόμος στην Ε.Ε.

Επτά τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου Λατσιών ένωσαν τις δυνάμεις τους και ετοίμασαν ένα τρίλεπτο βίντεο, στο οποίο κλήθηκαν να αγγίξουν και να αναδείξουν το κοινωνικό ζήτημα που τους απασχολεί και να εξηγήσουν τι θα ήθελαν να αλλάξει. Για τους εν λόγω μαθητές το θέμα ήταν θετική γονεϊκότητα (Positive Parenting), στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Στο σύντομο βίντεο, φαίνονται διάφοροι τύποι γονέων, οι οποίοι αγνοούν και παραμελούν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα εκείνα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται πως αν οι γονείς είναι καλοί, τα παιδιά είναι καλύτερα, χαρούμενα, υπεύθυνα και δημιουργικά, άρα είναι καλύτεροι ευρωπαίοι πολίτες.

Εκτός αυτού, μέσα από το βίντεό τους, οι μαθητές προτείνουν τη δημιουργία μιας δωρεάν Ευρωπαϊκής διαδικτυακής δομημένης πλατφόρμας σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, την οποία η Ε.Ε. θα πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Η πλατφόρμα αυτή θα έχει στόχο την ενημέρωση των γονιών σε ποικίλα θέματα που αφορούν την θετική ανάπτυξη των παιδιών όπως θέματα επικοινωνίας, πειθαρχίας, ψυχικής υγείας, ψηφιακής ισορροπίας, ισότητας και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής: Σκεύη Χαραλάμπους, Σταύρος Χρυσοστόμου, Ορέστης Χριστοδούλου, Σωτήρης Χατζηλόης, Ανδρέας Προδρόμου, Αντρέας Μυλωνάς. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες για το πρόγραμμα είναι οι Μαρία Θεμιστοκλέους και Δήμητρα Οικονόμου.

Το βίντεο των μαθητών έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου μπορούν να το βρουν οι πολίτες και να το ψηφίσουν. Στόχος είναι να μαζευτεί ο απαραίτητος αριθμός ψήφων, ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση στην δεκάδα με τα καλύτερα βίντεο και να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις Βρυξέλλες. Η δημόσια ψηφοφορία τελειώνει την Κυριακή στις 28 Ιανουαρίου 2024.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψηφίσει εδώ

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα