Αναβλήθηκε η δίκη του Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο δικαστής που προΐσταται της διαδικασίας στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης της συγγραφέως Ε. Τζιν Κάρολ κατά του Ντόναλντ Τραμπ ανέβαλε τη δίκη για την Τρίτη, αφού ένας ένορκος ανέφερε ότι ένιωθε άρρωστος και ένας ή περισσότεροι γονείς του κύριου δικηγόρου του Τραμπ βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν στο Μανχάταν έστειλε τη Δευτέρα έναν από τους εννέα ενόρκους στο σπίτι για να κάνει τεστ για τον COVID αφού ο ένορκος ανέφερε ότι ένιωθε ζέστη και ναυτία.

Η Αλίνα Χάμπα, δικηγόρος του Τραμπ, ανέφερε ότι παρουσίασε πυρετό το Σαββατοκύριακο, αφού δείπνησε για λίγες ώρες με τους γονείς της την Παρασκευή. Αυτή και ο σύμβουλός της, Μάικλ Μαντάιο, βρέθηκαν αρνητικοί στον COVID-19 τη Δευτέρα.

Ο Κάπλαν είπε επίσης ότι θα αποφασίσει αργότερα αν θα αφήσει τον Τραμπ να καταθέσει την Τετάρτη, ώστε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ να μπορέσει να βρεθεί στο Νιου Χάμσαϊρ την Τρίτη για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της πολιτείας.

Η Χάμπα είχε ζητήσει την αναβολή. Η δικηγόρος της Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, η οποία δεν έχει σχέση με τον δικαστή, απάντησε ότι η υπόθεση του πελάτη της είχε σχεδόν τελειώσει και θα προτιμούσε να τελειώσει ενδεχομένως την Τρίτη, με ή χωρίς τον Τραμπ.

Ο δικαστής απέρριψε χωριστά το αίτημα του Τραμπ για κακοδικία, το οποίο προέκυψε από την κατάθεση της Κάρολ ότι κατέστρεψε τις απειλές για θάνατο που έλαβε μέσω email, αφού πρώτα κατηγόρησε τον Τραμπ για βιασμό.

Οι ένορκοι θα καθορίσουν την αποζημίωση που θα πρέπει να πληρώσει ο Τραμπ στην Κάρολ για τη δυσφήμισή της τον Ιούνιο του 2019, όταν αρνήθηκε ότι τη βίασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε δοκιμαστήρια πολυκαταστήματος στο Μανχάταν.

Ο Τραμπ αρνείται σταθερά ότι συνέβη κάτι τέτοιο και κατηγόρησε την Κάρολ ότι επινόησε το περιστατικό για να αυξήσει τις πωλήσεις των τότε νέων απομνημονευμάτων της.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου από τον ΟΗΕ-«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν με βαλλιστικό πύραυλο και drone