«The elephant in the room»: Η ημετεροκρατία, τα κριτήρια διορισμών και το bullying στους κομματικούς

Οι διορισμοί των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών και οι επί μέρους συζητήσεις που άνοιξαν απασχόλησαν το εβδομαδιαίο Podcast «The elephant in the room». Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Πετρίδης συζήτησαν διάφορες πτυχές του θέματος, ενώ στο επεισόδιο έκανε την εμφάνισή του και ελέφαντας από τις ΗΠΑ.

Στη συζήτηση έγινε λόγος για ημετεροκρατία και θέσεις σε δραστήρια μέλη του προεκλογικού του και υποστηρικτές του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως επίσης και για απουσία διαφάνειας και κριτηρίων αξιολόγησης στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αποδόθηκε, μάλιστα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λαϊκισμός για βόλεμα των δικών του.

Επικρίθηκε, επίσης, ο επικεφαλής του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Αρέστη, ότι με τη δημόσια παρουσία του τις τελευταίες ημέρες λειτούργησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενώ δεν εξήγησε τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκαν, επίσης, σε bullying από τους μη κομματικούς στους κομματικούς και την προώθηση των τεχνοκρατών έναντι των κομματικών, σχολιάζοντας ότι η Κυβέρνηση που είχε πολλούς τεχνοκράτες χρειάστηκε να αλλάξει τόσο γρήγορα. Σημείωσαν, δε, πως κάποια ΔΣ έχουν μεγαλύτερη εξουσία από κάποιους Υπουργούς και είναι πολιτικοί διορισμοί, που καλούνται να εφαρμόσουν κυβερνητική πολιτική.

Επί τάπητος τέθηκε και η απόσυρση του διορισμού προσώπου από το ΤΕΠΑΚ, με τους συνομιλητές να συζητούν τι μπορεί να προηγήθηκε με το ΕΛΑΜ, αφού δεν ενέπιπτε στα άτομα που αιτήθηκαν από μόνοι τους και κάποιος έβαλε το όνομά του σε μια λίστα. Διερωτήθηκαν γιατί δεν μπορούσε να προηγηθεί ένα απλό google search αλλά και ποιων οι πολιτικές πεποιθήσεις πρέπει να γίνονται αποδεκτές και ποιων όχι σε αυτό το πλαίσιο.

Στείλτε ερωτήσεις και σχόλια για το Podcast στο email: elephant@imhbusiness.com

Μπορείτε να ακούσετε το Podcast στο Spotify.

Δειτε Επισης

«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο
Α. Δημητρίου: H Βουλή υπογραμμίζει την ανάγκη διαφύλαξης των αρχών και αξιών της ΕΕ
Β. Πάλμας: Επιδιώκεται εκσυγχρονισμός της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΦ
Πρόεδρος: Η ΕΕ βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην πατρίδα μας
Πανηγυρικές εκδηλώσεις Βουλής την Παρασκευή για την επέτειο ένταξης στην ΕΕ
Καταδικάζουν την στάση Τατάρ για το Κυπριακό συντεχνίες στα κατεχόμενα-«Δεν εκπροσωπεί την τ/κ κοινότητα»
Νέα συνάντηση Τατάρ-Ολγκίν την ερχόμενη Δευτέρα
Φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε από τη Λάρνακα για τη Γάζα το πλοίο Sagamore