Πώς απαντά στις επικρίσεις για διορισμούς στους Ημικρατικούς ο Κεραυνός-«Να βλέπουμε τις βελτιώσεις»

Πρέπει να βλέπουμε τις βελτιώσεις και να μη μένουμε στις αντιδράσεις, οι οποίες υπήρχαν πάντοτε, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε σχέση με τον διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών.

Ο κ. Κεραυνός κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο περιθώριο κοινών δηλώσεων με τον νέο Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Σταύρο Σταύρου.

«Με τόσα πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά δεν μπορώ να θυμηθώ σε καμία περίπτωση όπου κυβέρνηση με τον διορισμό συμβουλίων στης ημικρατικούς οργανισμούς δεν υπήρξαν αντιδράσεις και φωνές», ανέφερε ο κ. Κεραυνός, επισημαίνοντας πως οι διορισμοί έγιναν στην βάση ενός νέου θεσμού, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

«Επομένως, νομίζω πρέπει να βλέπουμε τις βελτιώσεις και όχι μένουμε στις αντιδράσεις οι οποίες υπήρχαν πάντοτε», είπε.

Ο κ. Κεραυνός συμπλήρωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι «έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει» και υπέδειξε αναφορές του Προέδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, Γιώργιου Αρέστη ότι είναι έτοιμος για να κάνει κάποιες εισηγήσεις για βελτιώσεις.

«Όταν εφαρμόζουμε ένα νέο θεσμό, σίγουρα στην εφαρμογή κάθε νέου θεσμού μπορεί να διαπιστωθούν και περιθώρια βελτίωσης. Όμως νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αυτός ο θόρυβος γιατί είναι ένας θόρυβος, ο οποίος πάντοτε υπήρξε στο παρελθόν και τελείωνε μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωσή μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Τιμησε τους πεσόντες από τον Κοντεμένο ο Ιωαννίδης-«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη διχοτόμηση»
Κοινά μηνύματα Αναστασίου και Διομήδους από την κάλπη-Καλούν σε συστράτευση και ενίσχυση της ΕΔΕΚ
Κάλεσμα Διομήδους στους ΕΔΕΚίτες για να ψηφίσουν-«Να πείσουμε και πάλι την κυπριακή κοινωνία ότι η ΕΔΕΚ μπορεί»
Έστειλε μήνυμα ενότητας για την ΕΔΕΚ από την κάλπη ο Αναστασίου-«Καλώ σε πλήρη συστράτευση»