Αθωώθηκε από το πρωτόδικο Δικαστήριο για ναρκωτικά, του επιβλήθηκε άμεση ποινή από το Εφετείο

Ανατράπηκε, κατόπιν έφεσης που καταχωρίσθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η αθωωτική απόφαση πρωτόδικου Δικαστηρίου εναντίον προσώπου, το οποίο είχε συλληφθεί για υπόθεση κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.

Το Εφετείο, όμως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία, «παραμερίζοντας την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και κάνοντας αποδεχτή τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι, με βάση τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έπρεπε να καταδικάσει και όχι να αθωώσει τον κατηγορούμενο,  ανέφερε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εσφαλμένα αθώωσε τον κατηγορούμενο στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο».

Για τούτο, όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου και αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, «η πρωτόδικη απόφαση παραμερίζεται και αντικαθίσταται με απόφαση καταδικαστική για τον κατηγορούμενο καθώς αυτός κρίνεται ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε στη συνέχεια ποινή άμεσης φυλάκισης 7 μηνών, με το Εφετείο να σημειώνει τη σοβαρότητα των αδικημάτων και τη σημασία της αποτρεπτικότητας των ποινών. Χαρακτηριστική δε είναι η αναφορά του Εφετείου:

«Αναμφίβολα την ανησυχία του νομοθέτη για την εξάπλωση και διασπορά των ναρκωτικών συμμερίζονται και τα ημεδαπή Δικαστήρια όλων των βαθμίδων, τα οποία στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων συμμετέχουν στην προσπάθεια εξάλειψής τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τα τελευταία έτη, να τονίσει την αδήριτη ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών στα πλαίσια των προσπαθειών πάταξης της μάστιγας των ναρκωτικών.»

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Πόπη Πίτσιλλου, Δημόσιος Κατήγορος Α'.

Δειτε Επισης

Δασμούς 20% στην ΕΕ αποφάσισε ο Τραμπ, 25% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο
Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Ποινή 20 μηνών σε νεαρό που μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι
Άλλες τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια με τους 200 κουκουλοφόρους στην Αγία Φύλα
Κατηγορείται για αμέλεια η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου για τον τραυματισμό του 13μηνου βρέφους
Δίκη εντός δίκης για υπόθεση Γερμανίδας που κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
Συνελήφθη πρόσωπο στην Κύπρο μετά από παγκόσμια επιχείρηση για κλείσιμο ιστοσελίδας παιδικής πορνογραφίας στο dark web
Μετά τις έντονες επικρίσεις διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς των ΥΚΕ στην υπόθεση κακοποίησης των πέντε παιδιών
Χάθηκαν τα ίχνη 18χρονου στη Λευκωσία (pic)
Καταζητείται ο 23χρονος Παναγιώτης για την επίθεση στους πέντε πετοσφαιριστές του Παφιακού (pic)