Σχεδόν έξι χιλιάδες παράπονα στο FixCyprus για δρόμους και πεζοδρόμια, επιδιορθώθηκαν τα μισά των μισών

Σχεδόν έξι χιλιάδες παράπονα έχουν καταγραφεί μέσα σε ενάμιση χρόνο που βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή FixCyprus του Τμήματος Δημοσίων Έργων, με τη Λευκωσία να διατηρεί την πρωτιά στις αναφορές που σημειώθηκαν, έχοντας ταυτόχρονα τον υψηλότερο δείκτη επίλυσης των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στο οδικό δίκτυο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επαρχίες που έχουν χαμηλότερα ποσοστά αναφορών.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 5,928 αναφορές που παρατηρήθηκαν από την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής, έχουν αποπερατωθεί τα 1,440 παράπονα, ενώ περισσότερα από τα μισά, δηλαδή τα 3,251 έχουν ανατεθεί στις αρμόδιες αρχές ή προγραμματίστηκαν προς επιδιόρθωση. Επιπρόσθετα, υπάρχουν άλλες 76 αναφορές που λήφθηκαν και βρίσκονται προς διαχείριση, ενώ τα εναπομείναντα παράπονα που αναλογούν στα 1,161 έχουν απορριφθεί.

Την ώρα που οι Δήμοι μετράνε αντίστροφα ενόψει των δημοτικών εκλογών, τα προβλήματα των δημοτών που φθάνουν κοντά τους, ίσως και να αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους ίδιους για να προχωρήσουν στην άμεση επίλυσή τους, ούτως ώστε στις επερχόμενες εκλογές να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους τους ψηφοφόρους της περιοχής τους.

Όπως διαφαίνεται και μέσα από τα στατιστικά στοιχεία, η πλάστιγγα γέρνει στη Λευκωσία με τον καλύτερο δείκτη επίδοσης στα 2,448 παράπονα που λήφθηκαν, με τις τοπικές αρχές που έλαβαν, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν τα προβλήματα που τους ανατέθηκαν, να είναι ο Δήμος Λευκωσίας, και οι Δήμοι Στροβόλου και Λατσιών, όπως και το Τμήμα Δημοσίων Έργων της πρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των παραπόνων που έλαβε η Λευκωσία, ολοκληρώθηκαν τα 885, ενώ απορρίφθηκαν τα 554.

Στον αντίποδα, στην επαρχία της Λεμεσού, διαπιστώνεται ότι παρά τις εκατοντάδες ειδοποιήσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, εντούτοις, έχουν ολοκληρωθεί πολύ λίγες, σε σύγκριση με τη Λευκωσία. Ουσιαστικά, μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει συνολικά 1,627 αναφορές για τη Λεμεσό, εκ των οποίων οι 913 βρίσκονται στο στάδιο όπου ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχή, οι 154 αναφορές έχουν προγραμματιστεί και τα 215 προβλήματα έχουν επιλυθεί. επίσης, έχουν απορριφθεί συνολικά 338 παράπονα πολιτών.

Σε πιο χαμηλά επίπεδα λήψης, όπως και επίλυσης των ζητημάτων που προκύπτουν στο οδικό δίκτυο κινούνται οι υπόλοιπες επαρχίες, λόγω και του πληθυσμού τους φυσικά, με τη Λάρνακα να έχει καταγράψει συνολικά 982 παράπονα, από τα οποία επιλύθηκαν τα 269, απορρίφθηκαν τα 149, ενώ στο στάδιο της ειδοποίησης της αρμόδιας αρχής, βρίσκονται συνολικά 459 παράπονα.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αδράνεια που παρατηρείται, τόσο στην επαρχία της Πάφου, όσο και της ελεύθερης Αμμοχώστου, μιας και παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί εκατοντάδες παράπονα από πολίτες, εντούτοις, επιλύθηκαν μόλις μερικές δεκάδες προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, στην επαρχία της Πάφου, υπήρξαν συνολικά 637 παράπονα, από τα οποία στο στάδιο της ειδοποίησης της αρμόδιας αρχής βρίσκονται τα 530, απορρίφθηκαν άλλα 25, ενώ έχουν επιδιορθωθεί μόλις 27 ζητήματα που προέκυψαν.

Όσον αφορά την επαρχία της Αμμοχώστου, καταγράφηκαν τα πιο λίγα παράπονα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επαρχίες, αφού υπήρξαν συνολικά 234 αναφορές, από τις οποίες ειδοποιήθηκε η τοπική αρχή σε 39 περιπτώσεις, προγραμματίστηκε η επιδιόρθωση σε 54, απορρίφθηκαν 95 παράπονα, ενώ ολοκληρώθηκαν 44 προβλήματα μέχρι σήμερα.

1

Χιλιάδες τα προβλήματα στο οδόστρωμα

Σχεδόν τα μισά από τα περίπου έξι χιλιάδες παράπονα που υποβλήθηκαν στην εφαρμογή FixCyprus είναι για προβλήματα που παρατηρούνται στο οδόστρωμα, μιας και καταγράφηκαν συνολικά 2,217 αναφορές για ζητήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, άλλες 1,517 αναφορές ήταν για θέματα που παρουσιάστηκαν σε πεζοδρόμια ή πεζόδρομο, με τις τοπικές αρχές να τρέχουν να τα επιδιορθώσουν για την ομαλή διακίνηση των πεζών.

Μερικές εκατοντάδες ήταν επίσης τα παράπονα που σημειώθηκαν για τις πινακίδες τροχαίας οι οποίες ήταν αλλοιωμένες ή κατεστραμμένες, όπου καταγράφηκαν 337 αναφορές, ενώ για τον φωτισμό που υπήρχε σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου υπήρξαν συνολικά 246 παράπονα. Επίσης, άλλες 483 αναφορές που έφθασαν στα χέρια των τοπικών αρχών, ήταν για διάφορους άλλους λόγους.

Δειτε Επισης

Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία
Επ. Περιβάλλοντος: Εφικτά ως το 2030 τα πρότυπα για ποιότητα αέρα
Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας του Δήμου Πάφου
ΠτΔ: Σταθμός η λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών
Εξαγγελία σχεδίου επιχορηγημένων διακοπών για Χαμηλοσυνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ
Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Ακόμη ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια φορτώθηκε στην Κύπρο-Απέπλευσε προς Γάζα
Άδεια για επαύλεις σε ποταμό στο κατεχόμενο Μπελαπάις μετά από πιέσεις Τατάρ
Ζητά σύσκεψη στο Προεδρικό για το μέλλον του Τσιρείου η Επιτροπή Παιδείας
Έντονη αντίδραση Ισότητας για τους ωρομίσθιους ταχυδρομικούς διανομείς-«Αδιαφορία από τη Διεύθυνση»