Ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό με στόχο τους Φρουρούς της Επανάστασης-Δεκάδες νεκροί

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό σε ένα αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του και «μέλη των συριακών δυνάμεων» σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, με «μαχητικά αεροσκάφη».

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια: πρόκειται για πέντε Ιρανούς συμβούλους και επτά φιλοϊρανούς μαχητές, εκ των οποίων τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σιβυλλική δήλωση Τραμπ για το μεταναστευτικό-«Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα»
Σύλληψη πέντε ανδρών στη Βρετανία με υποψία ότι απεργάζονταν «τρομοκρατική ενέργεια»
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
ΒΙΝΤΕΟ: Γροθιά στο πρόσωπο δέχτηκε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Οζγκούρ Οζέλ
Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας
Συνδυασμός ατμοσφαιρικών μεταβολών, ΑΠΕ και αδράνειας συστήματος η διακοπή ρεύματος στην Ιβηρική
Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε οικογενειακό πάρτι στο Χιούστον
ΒΙΝΤΕΟ: Πύραυλος από την Υεμένη έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ-Έξι τραυματίες
Τι κρύβει ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας-Πόση είναι πραγματικά η αξία του
Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω σε ένα αεροπλάνο περικυκλωμένο από αλιγάτορες στον Αμαζόνιο