Το Ανώτατο απέρριψε έφεση εργαζομένων που έπεσαν από ύψος καθώς εκτελούσαν εργασίες σε ξενοδοχείο

To Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση από δύο εργαζόμενους για σωματικές βλάβες συνεπεία ατυχήματος κατά την εκτέλεση εργασιών αποσυναρμολόγησης σιδηροκατασκευής που ανέλαβαν σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά. Το ξύλινο στέγαστρο (κιόσκι) πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένη η σιδηροκατασκευή και στο οποίο είχαν ανεβεί για να εργαστούν υποχώρησε, με αποτέλεσμα την πτώση και των δύο από ύψος. 

Απέδωσαν την ευθύνη στις εταιρείες ILIADA HOTELS, και A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD, ως ιδιοκτήτρια και κάτοχο του ξενοδοχείου και ως αυτή που τους ανέθεσε τις εργασίες και διαχειρίστρια και επίσης κάτοχο του ξενοδοχείου, αντίστοιχα. 

Το πρωτόδικο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι το ατύχημα είχε όντως συμβεί και ότι οι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, χωρίς να τους καταλογίσει συντρέχουσα αμέλεια και υπολόγισε και τις αποζημιώσεις που ο κάθε ένας θα δικαιούτο. Απέρριψε ωστόσο τις αγωγές τους, αφού διαπίστωσε ότι οι δύο εταιρείες δεν ήταν διαχειρίστριες του ξενοδοχείου και ότι αμφότερες δεν είχαν «καμιά εμπλοκή» στην υπόθεση.

Από τη μαρτυρία που έκαμε αποδεκτή, το πρωτόδικο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι διαχειρίστρια του ξενοδοχείου ήταν μια τρίτη εταιρεία, η Ζebalos Εnterprises Ltd, θυγατρική εταιρεία της A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD. Περαιτέρω, ότι η ανάθεση των εργασιών στους Εφεσείοντες έγινε από κάποιο φυσικό πρόσωπο εργοδοτούμενο μιας τέταρτης εταιρείας, της A. Tsokkos Developers Ltd, επίσης θυγατρικής της A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD., και ότι αυτός δεν είχε προβεί σε παραστάσεις ότι ενεργούσε για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Στην έφεση που ασκήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, μέρος της επιχειρηματολογίας υποστήριζε ότι η διαχείριση του ξενοδοχείου από την Ζebalos, που έχει τους ίδιους συμβούλους με την μητρική εταιρεία, ελέγχεται απόλυτα από την τελευταία. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό ώστε να μεταθέσει τυχόν ευθύνες της Ζebalos για το ατύχημα στην A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD ή να την καταστήσει συνυπεύθυνη.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση, τα όσα αναφέρεται στην υπόθεση για τις σχέσεις των εταιρειών δεν συνιστούν υπόβαθρο για απόδοση ευθύνης στο ξενοδοχείο.

Η έφεση απορρίφθηκε και τα έξοδά της ύψους  €2.500, πλέον Φ.Π.Α. όπου υπάρχει, επιδικάστηκαν υπέρ των δύο εταιρειών και εναντίον των Εφεσείοντων. 

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Οι G7 καταδίκασαν ομόφωνα την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Έκκληση ΗΠΑ σε Ισραήλ για αποφυγή κλιμάκωσης-Φόβος για σοβαρό πλήγμα σε εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων
Κριτική ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για Μεταναστευτικό-«Απλώς θα πολλαπλασιάσει τις εκκρεμούσες αιτήσεις
Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν-Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ
Ανέκοψαν για έλεγχο ανήλικους και τους τσάκωσαν με δεκάδες κροτίδες
Νέο βίντεο από τον ισραηλινό στρατό δείχνει το σύστημα αναχαίτισης των drones
Επικοινωνία ΠτΔ με Φον ντερ Λάιεν, μπαίνει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η διαχείριση του μεταναστευτικού
Τι θα συμβεί αν το Ισραήλ δεν ακούσει τις ΗΠΑ-Τα αντίποινα μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα