Καθόρισαν τις θέσεις του για τις Εκλογές οι Οικολόγοι-«Δεν γίνονται επαφές με άλλα κόμματα»

Η Κεντρική Επιτροπή καθόρισε με λεπτομέρεια τις θέσεις του Κινήματος για τις τοπικές εκλογές βάσει των οποίων θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια και θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών αυτοδιοίκησης τους οποίους θα στηρίξει το Κίνημα, ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν επαφές με άλλα κόμματα για συνεργασία στις εκλογές, ο κ. Περδίκης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν επαφές με κανέναν πολιτικό κόμμα.

«Όπου μπορούμε θα έχουμε δική μας παρουσία. Οι Επαρχιακές Επιτροπές έχουν τις διαδικασίες τους για να αποφασίσουν σε σχέση με τους Αντιδημάρχους, τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών», είπε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ακόμα ότι η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε ως βάση για συζήτηση στο συνέδριο των Πράσινων Κομμάτων, το μανιφέστο των Πρασίνων για τις Ευρωεκλογές.

Μεταξύ 1-5 Φεβρουαρίου διεξάγεται στην Λυών το Συνέδριο των Πρασίνων Κομμάτων και όπως είπε ο κ. Περδίκης, θα μεταβεί πενταμελής αντιπροσωπεία με Επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος.

«Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός προοδευτικού, πράσινου μανιφέστου για τις Ευρωεκλογές που βάζει μπροστά τον άνθρωπο, την φύση και τον πλανήτη μας, για μια Ευρώπη πρωτοπόρο στον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση. Για κοινωνική κλιματική δικαιοσύνη, για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης συμπλήρωσε ότι ξεκινούν με αυτό το ορόσημο την προσπάθεια για τις Ευρωεκλογές αφού από τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν ένα ολοκληρωμένο, σε ευρωπαϊκή βάση μανιφέστο πολιτικών θέσεων. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει η επιλογή των υποψηφίων Κυπρίων Ευρωβουλευτών για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ανέφερε ακόμα ότι υπολογίζεται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση και των δύο ψηφοδελτίων να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαρτίου.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Διαψεύδει τα περί απέλασης 240,000 Ουκρανών προσφύγων από τις ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος-«Fake news»
Απαγγέλθηκαν άλλες δύο κατηγορίες στην Γερμανίδα σφετερίστρια-Αποφασίζει το Δικαστήριο για δίκη εντός δίκης
Έστησαν καρτέρι σε ντελιβερά, του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
O Γιώργος Παπαναστασίου ανέλυσε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες
Όλα τα κόμματα εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ συνοδεύουν τον ΠτΔ στη Γενεύη για την άτυπη διάσκεψη
Πυρά ΑΚΕΛ Ορμήδειας σε Αποστόλου για τη Δεκέλεια-«Είμαι καρκινοπαθής, μαθήματα όχι σε μένα», απαντά ο βουλευτής
Πολυκατάστημα οι Κεντρικές-Ψυγείο με 14 κινητά με προορισμό ισοβίτη, βρέθηκε κοκαΐνη σε κελί άλλου ισοβίτη
Στη Λάρνακα αγκυροβόλησε το USS Mount Whitney
Καταγγέλλου σοβαρά προβλήματα από οικοδομικές εργασίες στο Νοσοκομείο Λεμεσού οι συντεχνίες
Πώς απαντά το ΥΠΕΣ για αμοιβές κοινοταρχών-Εκτίμηση για βελτίωση των ρόλων των Αντιδημάρχων μέσω Νομοσχεδίου