Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κρατική αξιωματούχο-«Η παραίτηση της θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, αναφορικά με την κρατική αξιωματούχο η οποία βρέθηκε θετική σε αλκοτέστ, και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αρνήθηκε να δώσει δεύτερο δείγμα για επανέλεγχο, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση τους, «οι φήμες οργιάζουν και οι αρμόδιοι... καινοτομούν. Τις τελευταίες μέρες οργιάζουν οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία, αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική».

Παράλληλα σημειώνουν πως, «σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της και η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελέας. Εάν οι πληροφορίες δεν αληθεύουν οφείλουν Αστυνομία και Γενική Εισαγγελία να τις διαψεύσουν δημόσια και άμεσα».

Στη συνέχεια το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, «σε διαφορετική περίπτωση η παραίτηση της αξιωματούχου που αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη αφού αποτελεί  ποινικό αδίκημα. Αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος και μάλιστα από τη θέση Ανεξαρτήτου Επιτρόπου».

Καταλήγοντας οι Οικολόγοι διερωτώνται, «ποια θα είναι η ευθύνη του καινοτόμου προέδρου της Δημοκρατίας;».

Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επανέρχεται και ζητά εξηγήσεις από το κράτος, ενώ παράλληλα υποδεικνύει πως η προσβάλλεται τόσο η ίδια η κρατική αξιωματούχος, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η κα Χαραλαμπίδου, «Επίτροπος Νομοθεσίας και να μην σέβεσαι τους νόμους του κράτους που υπηρετείς είναι προσβολή όχι μόνο για την ίδια σε επίπεδο πολιτικής ηθικής αλλά είναι προσβολή για τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη και για το πολιτικό σύστημα που σωπαίνει! Από τα μικρά κρίνονται και τα μεγάλα! Λάθη αυτού του επιπέδου από Επίτροπο που εντέλλεται να υπηρετεί τους νόμους και ετοιμάζει η ίδια νομοθεσίες , συνεπώς και τους γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα δεν αναγνωρίζονται! Ισονομία. Λάθος είναι να γράψεις ανορθόγραφα, η συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει αλαζονεία προνομιούχων».

Δειτε Επισης

Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα