BINTEO: Χιονίζει στη βόρεια Ελλάδα-Προβλήματα στην κυκλοφορία

Χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

H χιονόπτωση είναι έντονη σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Πεύκα, Φιλυρο, Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, ενώ έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από Χορτιάτη προς Άγιο Βασίλειο.

Χιόνι πέφτει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να το έχει στρώσει.

Επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και να ρίξουν αλάτι, ενώ δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, προβλήματα.

ena

dyo

tria

tessera

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται το Σαββατοκύριακο με τις χιονοπτώσεις να έχουν αρχίσει ανά την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλονίκη όπου μέχρι χθες επικρατούσαν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ο υδράργυρος έπεσε κατά 18 βαθμούς μέσα σε ένα 24ωρο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, γνωστοποιεί το συγκεκριμένο στοιχείο, με πίνακα του μετεωρολογικού σταθμού που φιλοξενείται εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα χιόνια

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές ντύθηκαν περιοχές στην Καστοριά.

Ο καιρός άλλαξε από τις πρώτες πρωινές ώρες και από το μεσημέρι έπεσε πολύ περισσότερο χιόνι. Η ορατότητα σε ορισμένα σημεία είναι περιορισμένη και η κίνηση στους δρόμους μικρή.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στη Φλώρινα. Το χιόνι έχει στρωθεί στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους, στα αυτοκίνητα και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο. Ο καιρός έφερε πτώση της θερμοκρασίας, με το κρύο να είναι τσουχτερό. Ήδη γίνονται συστάσεις για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, με τα συνεργεία να βρίσκονται στους δρόμους.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών και όπου χρειαστεί με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια