Το Ιράν προειδοποιεί με αντίποινα το Ισραήλ-«Την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος»

Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα (20/1) το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο πέντε Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

Μια πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος.

Τουλάχιστον 10 οι νεκροί στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον εντός κτηρίου στη Δαμασκό, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Το Ιράν και οι στρατιωτικοί σύμμαχοί του στη Συρία έχουν εδραιώσει την παρουσία τους σε περιοχές στην ανατολική, νότια και βόρεια Συρία και σε διάφορα προάστια της πρωτεύουσας, τόσο για να στηρίξουν τον Άσαντ έναντι των εγχώριων αντιπάλων του όσο και για να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό, το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι στοχοθέτησε το βόρειο Ισραήλ με drones και κατευθυνόμενους πυραύλους
Η εκπληκτική πόλη της Τοσκάνης που ούτε οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν
Σε προσαγωγές 100 φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στη Βοστώνη
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ στηρίζει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ -«Ο Πούτιν ίσως δεν διέταξε τη δολοφονία Ναβάλνι»
Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία