Σάλος στην Ιταλία-Βουλευτής πυροβόλησε κατά λάθος 31χρονο κατά τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς

Ένας βουλευτής από το κόμμα της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικής καταιγίδας την Τρίτη, αφού πήγε σε ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με το πιστόλι του, το οποίο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε καλεσμένο στο πόδι, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο Εμανουέλε Ποτζόλο, Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Brothers of Italy, παραδέχτηκε ότι κατέχει το πιστόλι, που όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για ένα North American Arms διαμετρήματος 22 m., αλλά δεν παραδέχεται ότι πυροβόλησε.

Εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, υποστηρίζει, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι ενός καλεσμένου, του γαμπρού ενός σωματοφύλακα του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντρέα Ντελμάστρο ,ο οποίος ήταν επίσης παρών.

«Επιβεβαιώνω ότι ο πυροβολισμός προήλθε κατά λάθος από ένα πιστόλι που κρατούσα νόμιμα, αλλά δεν ήμουν εγώ που πυροβόλησα», είπε ο Ποτζόλο, 38 ετών, σε δήλωση που επικαλείται η εφημερίδα La Repubblica.

Το περιστατικό σε πάρτι κοντά στο Τορίνο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 30 καλεσμένοι, βρίσκεται υπό διερεύνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη και οργή στους πολιτικούς αντιπάλους της Μελόνι. Η κατοχή όπλων στην Ιταλία είναι αυστηρά ρυθμισμένη, αν και το κόμμα της Μελόνι πρότεινε τον περασμένο μήνα να μειωθεί στα 16 η ελάχιστη ηλικία στην οποία κάποιος μπορεί να λάβει άδεια για κυνηγετικό.

Δηλώσεις καταδίκης έγιναν από την ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι που διερωτήθηκε γιατί κάποιος έφερε όπλο σε πάρτι, παρουσία και μελών της Κυβέρνησης.

Το κόμμα της Μελόνι, αλλά και η ίδια, δεν προέβησαν σε δήλωση μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι
Συνελήφθη 21χρονος για θανατηφόρο με θύμα ντελιβερά στη Λεμεσό-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος
Ινδικά μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον πακιστανικών αεροπορικών βάσεων
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Καταχωρήθηκε νέα υπόθεση για τα πλαστά συμβόλαια ποδοσφαιριστών-Εκτοξεύτηκαν στις 70 οι κατηγορίες
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Παρενέργειες από την νέα απόφαση Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά, επηρεάζονται ποινικές υποθέσεις-«Επιβεβαιώθηκε η Χατζηιωάννου»
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ