Σάλος στην Ιταλία-Βουλευτής πυροβόλησε κατά λάθος 31χρονο κατά τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς

Ένας βουλευτής από το κόμμα της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικής καταιγίδας την Τρίτη, αφού πήγε σε ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά με το πιστόλι του, το οποίο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε καλεσμένο στο πόδι, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο Εμανουέλε Ποτζόλο, Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Brothers of Italy, παραδέχτηκε ότι κατέχει το πιστόλι, που όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για ένα North American Arms διαμετρήματος 22 m., αλλά δεν παραδέχεται ότι πυροβόλησε.

Εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, υποστηρίζει, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι ενός καλεσμένου, του γαμπρού ενός σωματοφύλακα του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντρέα Ντελμάστρο ,ο οποίος ήταν επίσης παρών.

«Επιβεβαιώνω ότι ο πυροβολισμός προήλθε κατά λάθος από ένα πιστόλι που κρατούσα νόμιμα, αλλά δεν ήμουν εγώ που πυροβόλησα», είπε ο Ποτζόλο, 38 ετών, σε δήλωση που επικαλείται η εφημερίδα La Repubblica.

Το περιστατικό σε πάρτι κοντά στο Τορίνο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 30 καλεσμένοι, βρίσκεται υπό διερεύνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη και οργή στους πολιτικούς αντιπάλους της Μελόνι. Η κατοχή όπλων στην Ιταλία είναι αυστηρά ρυθμισμένη, αν και το κόμμα της Μελόνι πρότεινε τον περασμένο μήνα να μειωθεί στα 16 η ελάχιστη ηλικία στην οποία κάποιος μπορεί να λάβει άδεια για κυνηγετικό.

Δηλώσεις καταδίκης έγιναν από την ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι που διερωτήθηκε γιατί κάποιος έφερε όπλο σε πάρτι, παρουσία και μελών της Κυβέρνησης.

Το κόμμα της Μελόνι, αλλά και η ίδια, δεν προέβησαν σε δήλωση μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκδίκηση υπόσχονται Ιράν και Χαμάς μετά τον θάνατο του Νασράλα-Σε αμυντική ετοιμότητα το Ισραήλ
Ιρανικό ΥΠΕΞ: Η γραμμή του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά τον θάνατό του
Χαμάς για τον θάνατο Νασράλα-Συνυπεύθυνες οι ΗΠΑ, θα ακολουθήσει μια νέα γενιά γενναίων ηγετών
Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Ιαχές πολέμου από το Ιράν-Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία
H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα
Τραγωδία στη Ρωσία-13 νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο, ανάμεσά τους 2 παιδιά
Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Σε ασφαλές σημείο ο Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία Νασράλα-Διαβουλεύσεις Ιράν και Χεζμπολάχ