Δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν οι συντεχνίες της Cyta

Δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν οι συντεχνίες της Cyta για αύριο Τετάρτη, μεταξύ 8-10 π.μ., καλώντας όλο το προσωπικό να δώσει μαζικά το παρών του στη στάση εργασίας «για να σταλεί δυνατό και ξεκάθαρο το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, απαιτούμε σεβασμό και ότι θα σταθούμε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια, η οποία μπορεί να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών, η εξαγγελία της στάσης εργασίας έρχεται ως αντίδραση στην πρόταση του Οργανισμού για το μέλλον του προσωπικού. Όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, «η τελική πρόταση του Οργανισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί πάνω από όλα βάζει σε κίνδυνο τον δημόσιο του χαρακτήρα». Εκφράζουν, δε, απογοήτευση για το μήνυμα αναφορικά με το θέμα της θεσμικής καινοτομίας, το οποίο, όπως λένε, «βρίθει από ανακρίβειες».

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, με την πρόταση για θεσμική καινοτομία που παρουσίασε ο Οργανισμός, ζητά να μετεξελιχθεί αριθμός τμημάτων με τη μορφή αγοράς υπηρεσιών, προτείνει αύξηση του ποσοστού εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου και μειωμένες κλίμακες για τις νέες προσλήψεις εργαζομένων δημοσίου δικαίου, στοιχεία με τα οποία διαφωνούν οι συντεχνίες.

Τη διαφωνία τους εκφράζουν, επίσης, οι συντεχνίες και με τον χειρισμό και τη μισθολογική αναβάθμιση που προτείνει ο Οργανισμός για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Όσον αφορά τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, οι συντεχνίες ζητούν εφάπαξ αύξηση 5,75% επί του μηνιαίου μισθού του κάθε υπαλλήλου, καταβολή 0,5% επί του μισθού για Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, καταβολή 0,5% επί του μισθού για Ταμείο Ευημερίας, συνολικές ώρες εργασίας αντίστοιχες με εκείνες του υφιστάμενου μηνιαίου προσωπικού, υπερωριακά ωφελήματα, άδειες και άδειες ασθενείας με τους ιδίους όρους, όπως το υπόλοιπο προσωπικό και δυνατότητα ανέλιξης με προαγωγές.

«Όσον αφορά την «ενημέρωση» στην οποία προχώρησε μια άλλη ομάδα συναδέλφων το μόνο που μπορούμε να τους συμβουλεύσουμε να κάνουν είναι να ξαναδιαβάσουν το κείμενο της τελικής πρότασης του Οργανισμού προσεκτικά για να αντιληφθούν ότι όλα αυτά που φαίνεται ότι κερδίζουν είναι πρόσκαιρα ενώ μακροπρόθεσμα το κέρδος μετατρέπεται σε ζημιά και οι ασάφειες είναι τόσες που βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον του προσωπικού καθώς και του Οργανισμού μας», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση των συντεχνιών.

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια του Οργανισμού να εφαρμόσει το «διαίρει και βασίλευε», δεν θα περάσει», καταλήγει η ανακοινωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες