Δέσμευση Συντηρητικών Βρετανών βουλευτών για προώθηση δικαίων Κύπρου

Τη δέσμευση πως θα συνεχίσουν να προασπίζονται και να προωθούν τα δίκαια της Κύπρου στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη Βρετανία μετέφερε σε εκδήλωση των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου, στο βρετανικό κοινοβούλιο, η Τερέζα Βίλιερς. Ο βουλευτής Μάθιου Όφορντ αποκάλυψε ότι είναι σε επαφή με αξιωματούχους στο Foreign Office ώστε να αποτραπεί ταξίδι που διοργανώνει στην Κύπρο με συμμετοχή βουλευτών, τουρκική οργάνωση, μέσω του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου.

Η οργάνωση «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου» πραγματοποίησε την Τετάρτη την ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας σε αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, παρέστησαν Συντηρητικοί βουλευτές και άλλοι φίλοι της Κύπρου, με τους πρώτους να δίνουν το «παρών» παρά το γεγονός ότι εκείνο το βράδυ διεξάγονταν αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων επί τροπολογιών για μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ αυτών, ως οικοδέσποινα, η κοινοβουλευτική Πρόεδρος των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου Τερέζα Βίλιερς, καθώς επίσης η εκ των Αντιπροέδρων του Συντηρητικού Κόμματος Σάρα Μπρίτκλιφ, ο σερ Ρότζερ Γκέιλ, ο Μάθιου Όφορντ, ο Πολ Σκάλι, ο Μάρτιν Βίκερς, αλλά και η υποψήφια των Συντηρητικών για τη δημαρχία του Λονδίνου Σούζαν Χολ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθυντής της οργάνωσης Τζέισον Χαραλάμπους και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Στον εισαγωγικό χαιρετισμό ο κ. Χαραλάμπους σχολίασε ότι η κυπριακή κοινότητα στο Ην. Βασίλειο είναι «πραγματικά τυχερή» που έχει τόσους αφοσιωμένους υποστηρικτές στο κοινοβούλιο

Η κα Βίλιερς μετέφερε τη δική της και των συναδέλφων της δέσμευση πως θα συνεχίσουν να προασπίζονται και να προωθούν τα δίκαια της Κύπρου στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Όφορντ αποκάλυψε ότι είναι σε επαφή με αξιωματούχους στο Foreign Office ώστε να αποτραπεί ταξίδι που διοργανώνει στην Κύπρο με συμμετοχή βουλευτών, τουρκική οργάνωση, μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Για τον κ. Όφορντ έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Τζέισον Χαραλάμπους και τους υπολοίπους καθώς μετά από 14 χρόνια κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιφέρειας Hendon του βορείου Λονδίνου αποφάσισε να μην διεκδικήσει ξανά την έδρα στις φετινές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών
Μηνύματα συνέχισης αγώνα επιστροφής στα εγκαίνια γραφείων Δήμου Μόρφου και ΕΚΚΕΛ
Τη δέσμευσή του για λύση στη βάση ΔΔΟ εξέφρασε ο ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις
Στην Αυστραλία ο Ερσίν Τατάρ-«Στόχος μου να αγκαλιάσω του ανθρώπους μας»
Ενδιαφέρον από αμερικανικό ταμείο για εμπλοκή στο Great Sea Interconnector
Στο Υπουργικό η Στρατηγική Δημοσιονομικής Πολιτικής-Αρχίζει ο καταρτισμός του κρατικού προϋπολογισμού
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»