Προσπαθούν να δηλητηριάσουν σκύλους με λουκάνικα-«Κάποιοι θέλουν τα ζώα νεκρά» (pics)

«Ούτε μια βδομάδα μετά την φρικτή και μαζική θανάτωση γάτων στον Στρόβολο, η οποία έχει αναστατώσει τρεις γειτονιές και άλλους τόσους φιλόζωους στην περιοχή Στροβόλου, ένα ακόμα περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χθες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία, χθες (σ.σ. Πέμπτη) εντοπίστηκαν σε χωράφι στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, πίσω από κάδο για απορρίμματα σκύλων, λουκάνικά τα οποία είχαν πάνω λευκή σκόνη, ενδεχομένως δηλητήριο. «Ο/ οι δράστης / δράστες άφησαν τα λουκάνικα με την φόλα και στο απέναντι χωράφι, πράξη που καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις αυτού ή αυτών που τα έβαλαν εκεί», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 1

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανθή Μουζούρη, σε δηλώσεις της σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν τα περιστατικά αυτά συνδέονται. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως κάποιοι θέλουν τα ζώα νεκρά και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αν η ουσία που εντοπίστηκε στα λουκάνικα είναι όντως φόλα. Οφείλουμε όμως να καλέσουμε την Αστυνομία να δει το θέμα σοβαρά, καθώς στις γειτονιές αυτές παίζουν και μικρά παιδιά. Συνεπώς, η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο την αστυνομία των ζώων. Επιπλέον, καλούμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να επικοινωνήσουν με τις Αρχές και να δώσουν στοιχεία. Σίγουρα κάποιος/α κάτι θα είδε. Ας σταματήσουμε αυτό τον βάναυσο τρόπο θανάτωσης των ζώων. Αν υπάρχει πρόβλημα στις γειτονιές λόγω υπερπληθυσμού γάτων ή σκύλων, υπάρχουν τρόποι συνετοί και νόμιμοι για να ελεγχθεί η κατάσταση. Όχι φόλες και δηλητήρια!».

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 2

Η κ. Μουζούρη τόνισε επίσης ότι η ομάδα δράσης του Κινήματος θα επαγρυπνεί για τα περιστατικά αυτά, θα ενημερώνεται για την έκβαση των καταγγελιών και θα συλλέγει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον των ευθυνών τους και της δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία