Ολοκλήρωσε τις επαφές της στο Παρίσι η Πρόεδρος της Βουλής

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι επαφές της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής που πραγματοποίησε στο Παρίσι.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι χθες το απόγευμα, η Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στη διάρκεια ειδικής τελετής, στη Γαλλική Γερουσία, το Μετάλλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων στον τέως Πρόεδρο και νυν Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ένοπλων Δυνάμεων, Γερουσιαστή Christian Cambon.

Στην προσφώνησή της, η κ. Δημητρίου χαρακτήρισε τον κ. Cambon ειλικρινή και ανιδιοτελή φίλο της Κύπρου, ο οποίος μέσα από τη δράση του στη Γερουσία ανέδειξε τον κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου σε μια άκρως ασταθή περιοχή και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, ως κατ’ επιλογήν εταίρων.

Η συνεργασία Γαλλίας και Κύπρου εδράζεται στις ευρωπαϊκές μας αρχές και στο κοινό όραμα της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε η κ. Δημητρίου.

Ο κ. Cambon διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο στη βάση αυτών των αρχών και να θέτει το ζήτημα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Γαλλική Γερουσία και διεθνώς.

Υπογράμμισε επίσης ότι, υπό το φως των σύνθετων προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η φωνή της Γαλλίας πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατή έναντι των παραβιάσεων αυτών.

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε  συνάντηση και με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου CLEF, το οποίο συντονίζει τη δράση 62 γυναικείων οργανώσεων στη Γαλλία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι αυξανόμενες προκλήσεις σε ό,τι αφορά την προστασία και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών, υπό το φως της εντεινόμενης αστάθειας και αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων και ανάληψης συλλογικής δράσης για την υιοθέτηση της αναγκαίας νομοθεσίας και της αποτελεσματικής εφαρμογής της, καθώς και για τη διατήρηση των θεμάτων που άπτονται της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αλληλοενημέρωση όσο αφορά τη νομοθεσία για τα ζητήματα αυτά, που ισχύει στις δύο χώρες και αντηλλάγησαν απόψεις για τους δυνατούς τρόπους συνεργασίας προς επίτευξη των επιθυμητών στόχων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου-Σκοτώθηκε ένας 20χρονος
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων
Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο 52 Κοινοτάρχες κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου
Ηγετικό περιφερειακό ρόλο αναγνώρισε στην Κύπρο ο Σούνακ-Συζήτησε τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
7280 υποψήφιοι διεκδικούν 3227 θέσεις την 9η Ιουνίου-Όλες οι λεπτομέρειες ενόψει εκλογών
Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Θα αποποιηθώ τη σύνταξη δημάρχου αν εκλεγώ