Ο Επίτροπος Σμιτ υποψήφιος Σοσιαλιστών στις Ευρωεκλογές

Ο Λουξεμβούργιος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Νίκολας Σμιτ, είναι ο υποψήφιος εκ μέρους των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές από τις οποίες θα προκύψουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Νίκολας Σμιτ παρουσίασε την υποψηφιότητά του για να ηγηθεί της σοσιαλιστικής οικογένειας της Ευρώπης στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

«Επιβεβαιώνω ότι ο Νίκολας Σμιτ πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για να είναι κοινός υποψήφιος του PES για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προτάθηκε από το LSAP Λουξεμβούργου και έχει υποστηριχθεί ευρέως από τα πλήρη μέλη του PES. Την επόμενη εβδομάδα, η Προεδρία του PES θα επικυρώσει επίσημα την υποψηφιότητά του», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του PES και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τον κοινό υποψήφιο, Τζιάκομο Φίλιμπεκ.

Πρόσθεσε ότι «μόλις γίνει αυτό, ενωμένοι ως οικογένεια, προχωράμε στο εκλογικό μας συνέδριο. Στη Ρώμη, ο Νίκολας Σμιτ θα παρουσιαστεί στη συνέχεια για να εκλεγεί ως κοινός υποψήφιος του PES, ξεκινώντας την εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024. Οι αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν επίσης για την έγκριση του μανιφέστου του PES - το σχέδιό μας για μια πιο προοδευτική Ευρώπη».

Επισημαίνεται ότι το εκλογικό συνέδριο του PES θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 2 Μαρτίου 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση
Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου
Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν επιστροφή φόρου-Συστάσεις από την Αστυνομία (pic)
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου