ΥΠΑΝ και ΟΛΤΕΚ σε ανοικτή επικοινωνία για τα θέματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η ενίσχυση και προώθηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της Κυβέρνησης γενικότερα, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στα γραφεία της ΟΛΤΕΚ, μετά από πρόσκληση της Οργάνωσης, για να παρευρεθεί στο κόψιμο της βασιλόπιτας.  

Αυτό ανέφερε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτό η Υπουργός τούς δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την ΟΛΤΕΚ με μοναδικό σκοπό την προώθηση των θεμάτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Είπε, παράλληλα, ότι σε ένα πολύ θετικό κλίμα η Υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με όλα τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΤΕΚ για διάφορα θέματα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι τα θέματα που της έθεσαν ήταν η έλλειψη Βοηθών Διευθυντών στα σχολεία, ήταν η διαφώτιση των μαθητών των γυμνασίων, που πρέπει να γίνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο, ήταν το πόσο σημαντική είναι η τεχνική εκπαίδευση για την κυπριακή κοινωνία και αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί, ήταν η αναγκαιότητα προώθησης και ενημέρωσης του κόσμου σε σχέση με όλα τα προγράμματα της Τεχνικής και όχι μόνο της πρωινής φοίτησης, ήταν η αναγκαιότητα για το χτίσιμο μιας σύγχρονης Τεχνικής Σχολής εντός των ορίων του Δήμου Πάφου, η οποία θα προσφέρει όλα τα προγράμματα της τεχνικής, και άλλα θέματα.

Ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε, τέλος, ότι κατά την κοπή της βασιλόπιτας , η Υπουργός Παιδείας  ευχήθηκε σε όλους πρόοδο και ευημερία.

Δειτε Επισης

Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία