Κλίνουν σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε όλους τους αγώνες-Προαναγγέλθηκαν ριζοσπαστικά μέτρα από Κούμα

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με την Ομοσπονδία και μας ενημέρωσε για τις δικές του απόψεις. Δεν θέλει κανένας από εμάς να βάψει τα χέρια του με αίμα. Με τις τιμωρίες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να πάρουμε ριζοσπαστικά μέτρα και θα τα πάρουμε».

Τα όσα ανέφερε πιο πάνω ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον ΠΑΣΠ για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, στην σκιά και των όσων εκτυλίχθηκαν στο Αμμόχωστος την περασμένη Τρίτη, δείχνει από τη μια πως η ΚΟΠ είναι έτοιμη να πάρει αποφάσεις πριν θρηνήσουμε θύματα και από την άλλη, πως τα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν ενδεχομένως να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Εξού και η αναφορά του κ. Κούμα σε «ριζοσπαστικά μέτρα», τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Ένα από αυτά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι και εξετάζονται, είναι η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων του, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύρραξη αντίπαλων οπαδών που θα οδηγήσει σε πιθανά νέα επεισόδια, δεδομένου και της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί.

Τόσο αυτό το μέτρο όσο και άλλα, αναμένεται να συζητηθούν πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, θα τεθούν σε άμεση ισχύ και θα έχουν διάρκεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Σε ότι αφορά το μέτρο απαγόρευσης, σε περίπτωση που κλειδώσει, αναμένεται να αποφασιστεί εάν αυτό θα αφορά μόνο τα ντέρμπι ή όλα τα παιχνίδια, με την πλάστιγγα να γέρνει στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για όλους τους αγώνες.

Οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου της ΚΟΠ, ο οποίος αντάλλαξε απόψεις για την πάταξη της βίας στα γήπεδα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνουν πως, αντιλαμβανόμενος της κατάστασης, είναι έτοιμος να λάβει αυστηρές αποφάσεις, δεδομένου και της αδυναμίας που καταγράφεται από πλευράς Αστυνομίας να περιορίσουν και να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν. Λαμβάνοντας υπόψη πως σε περίπτωση νέων επεισοδίων, το μπαλάκι της ευθύνης αγγίζει άπαντες, η ΚΟΠ θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά, πριν βρεθεί προ τετελεσμένων.

Πάντως, τα επικείμενα μέτρα της ΚΟΠ, θα προηγηθούν των αποφάσεων του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης που πραγματοποιεί συσκέψεις με την ηγεσία της Αστυνομίας, γεγονός που θα βγάλει από δύσκολη θέση τις Αρχές, αφού θα βοηθήσουν στα μέγιστα και το έργο των ίδιων των μελών της Δύναμης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι είχαν μέχρι σήμερα την ευθύνη για την επιτήρηση των μετακινήσεων οπαδών.

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός ότι και από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κοινή γραμμή με την ΚΟΠ, για τη λήψη δραστικών αποφάσεων και γι’ αυτό τον λόγο από την πλευρά του ο ΠΑΣΠ, θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των ομάδων για το τι συζητήθηκε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χρονοδιάγραμμα μερικών ημερών στην Αστυνομία για να απαντήσει ποια μέτρα μπορεί να υλοποιήσει

Δειτε Επισης

Άρχισε ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας από υπερπόντια εδάφη
Νέα έφοδος στις φυλακές Ιωαννίνων-Βρήκαν μαχαίρια, γκλοπ και κουτάκια μπίρας
Ένταξη του λιμανιού Αμμοχώστου σε πρόγραμμα του ΟΤΚ ζήτησε ο Τατάρ
Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά εφαρμογή των νομοθεσιών για τους σκύλους
Μέσω Νομοσχεδίου σφίγγει ο κλοιός για τα παράνομα γραφεία κηδειών-Τι αλλάζει στη διαδικασία
Ανακαλύφθηκε ιερός χώρος 4.000 ετών στη Λεμεσό-Το μυστικό της πανάρχαιας γυναικοκτονίας που έκρυβε
Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό μετά την εκτόξευση δορυφόρου
Μαρτυρία μέσω της Ιντερπόλ καίει τον πρώην αστυνομικό για την απάτη Metamax-Συστάθηκε ανακριτική ομάδα
Ο κυκλώνας Μπέριλ φεύγει από το Μεξικό και κατευθύνεται στο Τέξας-Προκάλεσε τουλάχιστον 11 θανάτους
Σε αναμμένα κάρβουνα η Ευρώπη υπό τον φόβο ανάδειξης ακροδεξιού πρωθυπουργού στη Γαλλία