Ιορδανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ να επιτρέψει σε εκτοπισμένους να επιστρέψουν στη Γάζα

Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο Αμάν, ο Σαφάντι υπογράμμισε επίσης ότι είναι ουσιαστικής σημασίας να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να αποτραπεί κλιμάκωση της βίας στην ευρύτερη περιοχή.

«Όσον αφορά τις τρέχουσες προτεραιότητες, αυτές είναι σαφείς: να τερματιστεί η επίθεση στη Γάζα, να επιτραπεί η διαρκής είσοδος επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα μέρη της Λωρίδας (της Γάζας), νότια και βόρεια, να σταματήσει η καταστροφή και να εργαστούν άμεσα για την επιστροφή των εκτοπισμένων της Γάζας στις περιοχές και τα σπίτια τους», σημείωσε ο Σαφάντι.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την αιματηρή επίθεση μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 24.000 ανθρώπους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους της υγείας.

Ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Είκοσι ένας νεκροί σε ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε τι έγινε ο 43χρονος δολοφόνος στη Λαμία
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν πάνω από 400 πυροσβέστες και οκτώ εναέρια μέσα στη Χίο (pics)