Χρονοδιάγραμμα μερικών ημερών στην Αστυνομία για να απαντήσει ποια μέτρα μπορεί να υλοποιήσει

Στις επόμενες 3-4 ημέρες θα έχουμε έκθεση της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα ληφθούν και τον βαθμό υλοποίησής τους, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Λευκωσία. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Δήμαρχο Πάφου, τονίζοντας παράλληλα τον στόχο της ενδυνάμωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ερωτηθείς για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο την Τετάρτη αναφορικά με την έξαρση του εγκλήματος, ο Υπουργός σημείωσε ότι έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας «μιλά από μόνο του». Έκανε λόγο για μέτρα που θα τύχουν επεξεργασίας από την Αστυνομία για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορούν να υλοποιηθούν επιχειρησιακά και τα οποία – όπως είπε – θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, «μόλις έχουμε την απάντηση της Αστυνομίας».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για την επεξεργασία των μέτρων, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι «τις επόμενες 3-4 ημέρες θα έχουμε έκθεση της Αστυνομίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα μέτρα και τον βαθμό άμεσης υλοποίησής τους, αφού ο στόχος μας είναι η άμεση εφαρμογή μέτρων». Ερωτηθείς για τις κατευθύνσεις προς τις οποίες κινούνται τα μέτρα, είπε ότι είναι «καλύτερα να τα δούμε στην ώρα τους».

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο αλλαγών με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι αυτό είναι «ένα θέμα που εμπίπτει στα μέτρα τα οποία θα μελετηθούν και θα επανέλθουν σε μας προκειμένου να τα δώσουμε προς τα έξω».

Ερωτηθείς αν θα μεταβεί στην Πάφο κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος, επεσήμανε ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας το θέμα του κ. Φαίδωνος και αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες στο γραφείο του με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Δήμαρχο Πάφου.

Απαντώντας σε ερώτημα αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ο κ. Χαρτσιώτης υπέδειξε ότι τα μέτρα που έχουν συζητηθεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μέτρα για την οπαδική βία.

Μιλώντας για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να ενδυναμωθεί αυτό το αίσθημα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αντιδρά στα δημοσιεύματα για τις ζημιές των βομβαρδισμών του στο Ιράν
Χειροπέδες σε 18χρονο για την καταδίωξη και εμπρησμό οχήματος
LIVE: Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την ΑΤΑ-Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές οι δύο πλευρές
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»