Ξήλωσαν πασσάλους της ΑΗΚ και έκλεψαν εναέριο καλώδιο 900 μέτρων-Πάνω από 6.000 ζημιά

Πέντε πάσσαλους της ΑΗΚ απέκοψαν άγνωστοι, οι οποίοι απέσπασαν τα εναέρια καλώδια τους, στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της Τετάρτης, βοηθός επιστάτη, κατήγγειλε στον αστυνομικό σταθμό Λάνιας ότι, μετά από πληροφορία, μετέβη σε τοποθεσία του χωριού Άγιος Μάμας, όπου διαπίστωσε πως πέντε πάσσαλοι της Αρχής είχαν αποκοπεί και έλειπαν τα εναέρια καλώδια.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο υπεύθυνος και μέλη του αστυνομικού σταθμού, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πάσσαλοι είχαν αποκοπεί με βίαιο τρόπο και κλάπηκε εναέριο καλώδιο μήκους 900 μέτρων. Κλήθηκαν, επίσης, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για λήψη αποτυπωμάτων και τεκμηρίων, για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η σκηνή φωτογραφήθηκε.

Βάσει εκτιμήσεων, η αξία των πέντε πασσάλων ανέρχεται στο ποσό των 2092 ευρώ, ενώ η αξία των καλωδίων που κλάπηκαν στις 4140 ευρώ.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, η κακόβουλη ζημιά στους πασσάλους και η κλοπή των καλωδίων ενδεχομένως να έγινε μεταξύ 15 με 17 Ιανουαρίου, χωρίς να μπορεί  να γίνει ακριβής προσδιορισμός της ημερομηνίας και ώρας διάπραξης των αδικημάτων, καθώς οι συγκεκριμένες γραμμές ηλεκτροδοτούν μόνο μια απομονωμένη υδραντλία αρδευτικού σχεδίου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον αστυνομικό σταθμό Λάνιας.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Μητρόπολη Πάφου ο Τυχικός για το πρώτο τετ α τετ με Αρχιεπίσκοπο μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Επιμένει για αλλότριους σκοπούς για τους διαμαρτυρόμενους υπέρ Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-Το ξεκόβει για έφεση
Aπό υπερθέρμανση ελαστικού προκλήθηκε η φωτιά στο φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο
Πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στην ξύλινη στέγη υπό ανακαίνιση κατοικίας
Χειροπέδες σε 52χρονο στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Ελεύθεροι και οι πέντε δεσμοφύλακες χωρίς να κατηγορηθούν-Δεν εξασφαλίστηκε μαρτυρία που να δικαιολογεί ανανέωση κράτησης
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο